Nigeriansk professor älskar undervisning vid MIU (tidigare MUM)

Prof. Obinna Kalu

Obinna Kalu är en dynamisk, entusiastisk ung assistent datavetenskaplig professor som älskar undervisning och ser ett öga på framtiden.

Vi satte oss ner med professor Kalu och frågade honom en rad frågor om hans bakgrund, inklusive tid som studerat innan han gick med i vår fakultet.

F: När började du undervisa vid Maharishi International University (tidigare Maharishi University of Management)?

S: Jag började undervisa i MSCS-program för distansutbildning i mars 2015. Sedan började jag i augusti 2017 att undervisa på Campus Computer Professionals Program (“ComPro”) kurser här i Fairfield.

F: Varför tycker du om att undervisa vid MIU?

S: Den första attraktionen för mig är vår unika campusmiljö - freden och lugnet vi njuter av. Jag gillar väldigt mycket teamet jag jobbar med här på CS-avdelningen och den breda och djupa kunskap som finns tillgänglig från mina medarbetare.

Och sedan, de stora eleverna vi får arbeta inom varje klass jag har undervisat. Den övergripande dagliga upplevelsen av undervisning / lärande här är helt enkelt fantastisk!

Prof. Kalu är mycket energisk och entusiastisk i klassrummet!

Läs mer om vårt MS-program

F: Vad är det som lockar så många toppstudenter från hela världen?

S: MIU erbjuder enkelt det mest prisvärda sättet att öka sin karriär inom professionell programvaruutveckling. Våra studenter kan få förstklassig, fullbetald praktisk praktikupplevelse i några av de bästa amerikanska IT-företagen - som inte kan fås någon annanstans.

Våra studenter är mycket ljusa, motiverade och är alltid angelägna att lära sig och prova nya idéer och tekniker. Vår CS-kursplan är förstklassig.

Efter att ha tillbringat de tre föregående åren i ett liknande magisterprogram i England innan jag kom hit som student 2004 kunde jag enkelt jämföra och se den anmärkningsvärda skillnaden mellan de två. Vårt är en mycket praktisk, specialdesignad MS i CS-program. Alla våra kurser är utformade för att förse studenter med de senaste färdigheterna och teknologierna som efterfrågas mycket av de bästa företagen i branschen.

F: Vilka är de unika fördelarna och fördelarna med att studera vid MIU?

S: Den första unika fördelen är att lära sig Transcendental Meditation®-tekniken, som studenter, lärare och personal använder för att leva ett lågt stress, balanserat, lyckligt och hälsosamt liv.

TM hjälper mig att hålla ett balanserat liv. Med min regelbundna träning av TM, tycker jag att oavsett hur hektiskt mitt undervisningsschema blir, känner jag fortfarande alltid den inre lyckan, glädjen och glädjen.

En annan fördel är kvaliteten på de banbrytande färdigheter som de förvärvar i ComPro MSCS-programmet. Sedan 1996 har mer än 1000 amerikanska företag anställt våra studenter. Den genomsnittliga årliga praktiklönen är cirka 90,000 XNUMX dollar.

Prof. Kalu trivs med små grupper av studenter.

F: Vad är din utbildningsbakgrund?

A: I min högre utbildning studerade jag först en kandidatexamen i matematik och statistik från universitetet i Lagos i Nigeria. Efter att ha examinerat från college satsade jag ett par år på att arbeta för ett litet men framstående mjukvaruutvecklingsföretag i Lagos som praktikantprogrammerare. Och sedan två år efter det, arbetar för en bank i sin elektroniska bankteknikavdelning.

Sedan fortsatte jag med två magisterexamen - den ena i datavetenskap och informationsteknik från University of Bedfordshire i England och den andra i datavetenskap, här på MIU, som tog examen 2008.

Jag fick först veta om MIU från en kollega i banken i Nigeria där jag arbetade. Han hade lärt sig om MIU från en vän av honom som var student här vid den tiden (~ 1999).

Fråga: Var arbetade du under din ComPro?SM praktik och efter examen?

S: Jag var projektprogrammerare på AECOM och mjukvaruutvecklare III på SAP i Arizona för min praktikplats och var senare mjukvaruingenjör vid NORC vid University of Chicago i Washington, DC innan jag gick med i MIU-fakulteten.


Varje klassrum har en bärbar dator för varje elev.

F: Vilka kurser lär du dig?

S: Jag undervisar i programvaruteknik, webbapplikationsprogrammering, företagsarkitektur, modern programmeringsmetodik och grundläggande programmeringsmetoder på forskarnivå och har också undervisat datastrukturer på grundnivå.

F: Vilka råd har du för programutvecklare som vill ha bra karriärer?

A: Mitt råd till unga, ambitiösa utvecklare är att de ska vara hungriga för att fortsätta lära sig och uppnå ännu mer. Det finns ett ökande antal nya verktyg, tekniker och teknik för att komma in och njuta av att arbeta med. Med andra ord, fortsätt lära dig nya saker, eftersom framtiden inom mjukvaruteknik är ljus!

Tveka inte en minut när du stöter på information om vårt unika MSCS-examen. Det erbjuder enkelt det mest prisvärda sättet att öka din karriär inom professionell mjukvaruutveckling, genom vilket du kan få praktiskt praktisk erfarenhet hos några av de bästa IT-företagen här i USA

F: Vad säger eleverna om din undervisning?

S: En före detta student från Mongoliet mailade nyligen: ”Jag fick ett mycket bra jobb erbjudande som Software Development Engineer i Bellevue, WA. Kunskapen som du lärde mig var värdefull och hjälpte mig mycket under min praktiksökning och intervju. Jag kommer att använda Java för back-end. Tack så mycket professor Kalu. ”

Fråga: Vilka är dina personliga mål?

S: Jag planerar att fortsätta i min lärarkarriär på lång sikt. Och jag hoppas också (parallellt) fortsätta min doktorsexamen. inom ett område av artificiell intelligens inom en snar framtid.

Läs mer om vårt MS-program
Alla studenter har toppmoderna datorer tillgängliga i varje klassrum.

Prof. Kalu ses ofta cykla runt campus!

När han inte undervisar tycker professor Kalu om att cykla, springa och vandra på vårt vackra 365 hektar stora campus.