Hlina Beyene älskar allt om MIU

Hlina Beyene älskar allt vid Maharishi International University

”Jag älskar allt om Maharishi International University (tidigare Maharishi University of Management). Det finns en positiv energi här och människor är välkomna. Jag älskar mångfalden. Jag älskar hur fakulteten bryr sig om varje student. De är oroliga för alla och de guidar oss genom allt, och jag älskar TM (Transcendental Meditation-tekniken). ” - Hlina Beyene (från Etiopien)

År 2018 planerade många av Hlina Beeenes vänner som studerade datavetenskap för en magisterexamen inom ett forskningsområde, men hon bestämde sig för en magisterexamen på ett universitet som skulle förbereda henne för att arbeta inom IT-branschen. Hon hittade Maharishi International University på Google.

”Jag trodde inte att MIU skulle hjälpa mig att komma ikapp för att vara kompetent inom industrin. Jag trodde att jag skulle behöva göra det på egen hand. Efter att ha genomgått kurserna på campus kände jag mig dock upphetsad! Jag kände mig förberedd. Jag kände mig kompetent. ”

Transcendental Meditation®-teknik hjälper eleverna

Innan jag kom till MIU, ”Jag visste inte exakt om TM, men jag visste att jag ville meditera. Jag visste genom meditation att jag skulle få lite energi, lite lugn. Jag letade efter det.

”När jag hittade MIU visste jag inte att de skulle ta Transcendental Meditation på allvar, men jag visste att jag hade den möjligheten. När jag fick reda på att de tar det på allvar, och vi hade en chans att meditera två gånger om dagen, varje dag - det var en fantastisk upplevelse för mig. Det är vackert.

”MIU-kurser finns på blocksystemet. Så vi studerar ett ämne i taget, heltid. Vi måste verkligen lära oss varje ämne på en månad. Ibland är det utmanande, för vi kan behöva avsluta projekt inom tre dagar och göra uppgifter varje dag.

”Vi hanterar blocksystemet genom att göra Transcendental meditationsteknik varje morgon, före lunch och i slutet av lektioner på eftermiddagen. Det här är väldigt användbart eftersom det slappnar av i min kropp och det hjälper mig att lindra stress och fokusera på mitt arbete. Jag känner att min hjärna får mer och mer energi varje gång jag gör TM. Det är som att träna min kropp varje dag. ”

 

Hlina tyckte om den vackra trädgården framför McLaughlin (datavetenskap) -byggnaden vid MIUSe Hlinas video

Förbereder dig för att hitta en professionell praktik

”Att studera avancerade datavetenskapskurser var jättebra. Efter 8-9 månaders akademiska kurser tog vi en speciell kurs som heter Career Strategies. Detta var en 3-veckors workshop där Career Center personal hjälpte oss att skapa vårt professionella CV, förbereda oss för praktik / jobbintervjuer och för att anpassa oss väl till den amerikanska kulturen.

”De gav oss all nödvändig information vi skulle behöva. Vi lärde oss särskilt att när jag intervjuas är det inte bara de som letar efter speciella färdigheter från mig - det är också jag som tittar på dem för att se om jag skulle vara glad där. Jag var väl förberedd att utmärka mig i mina intervjuer. De ger oss all nödvändig information vi behöver.

”Jag fick praktik snabbt - inom en vecka anställdes jag som applikationsutvecklare 5 på Bank of America i North Carolina. De hittade mig genom deras kontakt med vårt Career Center för datavetenskap. Rekryterarna kom faktiskt till universitetet och de matchade mig efter deras behov. ”

 

Hlina Beyene älskade att vara på MIU-campus i Fairfield, Iowa, USA
Personligt mål

”Jag har ett särskilt mål - att göra skillnad i vår värld. Jag vill uppmuntra fler kvinnor att bli programutvecklare. I utvecklingsländer vill kvinnor ta ett större ansvar, men ser ofta inte möjligheter att komma vidare.

”Utbildning som vad MIU erbjuder kommer att bättre förbereda kvinnor för framgång i ledande positioner. Att utbilda en kvinna i utvecklingsländer innebär att lyfta upp hela familjen.

”I Etiopien finns det inte tillräckligt med möjligheter för kvinnor att utveckla sin karriär. Jag vill att kvinnor i alla utvecklingsländer ska tro på sig själva, och om de kan få möjlighet rekommenderar jag och rekommenderar dem att komma till MIU - en plats där de kan utvecklas i sitt liv och sin karriär. ”

Läs mer om ComPro-programmet

ComPro-studenter kommer från hela världen!

Sedan 1996 har 3000 programvaruutvecklare från mer än 93 nationer tagit examen med vår magisterexamen i datavetenskap.