Hlina Beyene älskar allt om MIU

Hlina Beyene älskar allt vid Maharishi International University

”Jag älskar allt om Maharishi International University (tidigare Maharishi University of Management). Det finns en positiv energi här, och folk välkomnar. Jag älskar mångfalden. Jag älskar hur fakulteten bryr sig om varje student. De är bekymrade över alla och de guidar oss genom allt, och jag älskar TM (tekniken för transcendental meditation). ” - Hlina Beyene (från Etiopien)

År 2018 planerade många av Hlina Beyens vänner som studerade datavetenskap för en magisterexamen inom ett forskningsfält, men hon beslutade att bedriva en magisterexamen på ett universitet som skulle förbereda henne för att arbeta inom IT-branschen. Hon hittade Maharishi International University på Google.

”Jag trodde inte att MIU skulle hjälpa mig att komma ikapp för att vara kompetent inom industrin. Jag trodde att jag skulle behöva göra det på egen hand. Efter att ha genomfört kurserna på campus kände jag mig dock upphetsad! Jag kände mig beredd. Jag kände mig kompetent. ”

Transcendental Meditation®-teknik hjälper eleverna

Innan jag kom till MIU, ”Jag visste inte exakt om TM, men jag visste att jag ville meditera. Jag visste genom meditation att jag skulle få lite energi, lite fred. Jag letade efter det.

”När jag hittade MIU visste jag inte att de skulle ta transcendental meditation mycket allvarligt, men jag visste att jag hade den möjligheten. När jag fick reda på att de tar det på allvar, och vi hade en chans att meditera två gånger om dagen, varje dag - det var en fantastisk upplevelse för mig. Det är vackert.

”MIU-kurser finns på blocksystemet. Så vi studerar ett ämne i taget på heltid. Vi måste verkligen lära oss varje ämne om en månad. Ibland är det utmanande, eftersom vi kan behöva avsluta projekt inom tre dagar och göra uppdrag varje dag.

”Vi hanterar blocksystemet genom att göra det Transcendental meditationsteknik varje morgon, före lunch och efter klasserna på eftermiddagen. Detta är verkligen bra eftersom det slappnar av min kropp, och det hjälper mig att lindra stress och fokusera på mitt arbete. Jag känner att hjärnan får mer och mer energi varje gång jag gör TM. Det är som att träna min kropp varje dag. ”

Hlina tyckte om den vackra trädgården framför McLaughlin (datavetenskap) -byggnaden vid MIUSe Hlinas video

Förbereder dig för att hitta en professionell praktik

”Att studera avancerade kurser inom datavetenskap var bra. Efter 8-9 månaders akademiska kurser tog vi en specialkurs som heter Karriärstrategier. Detta var en 3-veckors workshop där Career Center-personalen hjälpte oss att skapa vår professionella CV, förbereda oss för praktik / jobbintervjuer och för att anpassa oss väl till den amerikanska kulturen.

”De gav oss all nödvändig information vi skulle behöva. I synnerhet lärde vi oss att när de intervjuas är det inte bara dem som letar efter speciella färdigheter från mig - det är också jag som tittar på dem för att se om jag skulle vara glad där. Jag var väl förberedd att utmärka mig i mina intervjuer. De ger oss all nödvändig information vi behöver.

”Jag fick praktiken verkligen snabbt - inom en vecka anställdes jag som applikationsutvecklare 5 på Bank of America i North Carolina. De hittade mig genom deras kontakt med vårt datavetenskapliga karriärcenter. Rekryterarna kom faktiskt till universitetet och de matchade mig efter deras behov. ”

Hlina Beyene älskade att vara på MIU-campus i Fairfield, Iowa, USA
Personligt mål

”Jag har ett speciellt mål - att göra en skillnad i vår värld. Jag vill uppmuntra fler kvinnor att bli mjukvaruutvecklare. I utvecklingsländerna vill kvinnor ta mer ansvar, men ser ofta inte möjligheter att komma framåt.

”Utbildning som vad MIU erbjuder kommer bättre att förbereda kvinnor för framgång i ledarpositioner. Att utbilda en kvinna i utvecklingsländer innebär att lyfta hela familjen.

”I Etiopien finns det inte tillräckligt med möjligheter för kvinnor att utveckla sin karriär. Jag vill att kvinnor i alla utvecklingsländer ska tro på sig själva och om de kan få möjligheten rekommenderar jag och rekommenderar dem att komma till MIU - en plats där de kan utvecklas i sitt liv och sin karriär. ”

Läs mer om ComPro-programmet

ComPro-studenter kommer från hela världen!

Sedan 1996 har 3000 programvaruutvecklare från mer än 93 nationer tagit examen med vår magisterexamen i datavetenskap.