Fem ugandiska bröder rekommenderar MIU-program

Fem ugandiska bröder: (L - R) Idine Membere, Edwin Bwambale, Godwin Tusime, Harrison Thembo och Cleave Masereka.

Edwin Bwambale (2. från vänster på bilden ovan) och hans fyra bröder är medlemmar av Bukonzo-stammen i västra Uganda - känd för sina välutbildade människor. Han är den nästfödda av fem pojkar.

De fem bröderna heter (från vänster till höger ovan): Idine Membere, Edwin Bwambale, Godwin Tusime, Harrison Thembo och Cleave Masereka. (Varje son har ett annat efternamn, för i deras kultur ges efternamn baserat på födelseordningen i en familj.)

År 2016 letade Edwin efter en högkvalitativ masterprogram i mjukvaruutveckling:
”Första gången jag såg MIU-programmet tvivlade jag på det. Jag kunde inte tro att något sådant fanns. Men en vän till mig gick med på kursen. Det var då jag bekräftade att programmet är verkligt! ”

Så han sökte och registrerade sig i datorprofessorns magisterexamen (”ComPro”) vid Maharishi International University (i Fairfield, Iowa USA) i augusti 2016.
"Jag älskar bara den här kursen - det är praktiskt, det är praktiskt, vilket har hjälpt mig under min betalda praktik sökning."

När Edwin berättade om sina erfarenheter av MIU, var hans föräldrar så imponerade att de beslutade att alla fem av deras söner skulle gå på MIU!

Särskild gemenskap

I den visade videon högst upp på vår webbplats hemsida, Kommenterar Edwin:
”Universitetet ligger i den lilla staden som heter Fairfield i Iowa. Människorna i staden är fantastiska - människor ler överallt. Det får dig att känna dig som hemma - även om du är så många mil bort. ” 🙂

Stark familjestöd
Fem ugandiska bröder med föräldrar

Fem ugandiska bröder med sina anmärkningsvärda föräldrar

Harrison, Cleave och Edwin med sina familjer

Harrison, Cleave och Edwin med sina familjer

Edwin kommer från en underbar familj:
”Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla och inspirerade oss verkligen att arbeta hårt och sikta mot större framgång. Även när de inte var rika skapade de en miljö som fick oss att odla större ambitioner. De pratade konsekvent med oss ​​och mentorerade oss även efter att vi hade gått ur universitetet. De är ett exempel för oss att älska varandra och våra framtida familjer eftersom de verkligen älskade varandra osjälviskt och älskade oss också. ”

Edwin fortsätter, ”I min familj och bland mina vänner är det ingen som tvivlar på vad MIU kan hjälpa oss att uppnå. Var och en av mina fyra bröder och andra vänner har sett fram emot att studera för sina magister vid Maharishi International University. ”

”Att fatta beslutet att gå med i MIU är det bästa självlönande beslutet jag någonsin har gjort i mitt liv. Det gav en gynnsam miljö för att bedriva min utbildning och förbereda mig för att kunna leverera prestanda i världsklass i min karriär. Vad du kan uppnå med MIU-möjligheten begränsas bara av din fantasi. Jag kan säkert säga att det är ett av de bästa professionella program som jag någonsin har sett eller hört talas om. Länga leve MIU! ”

Läs mer om de Datorprofessorprogram

Kommentarer från fyra bröder:
Klyva Masereka (Civilingenjör i datavetenskap - arbetar på Apple):
”Idén om Maharishi International University verkade aldrig verklig förrän min bror Edwin fick visumet och gick med i augusti 2016. Detta förändrade mina tankar drastiskt, och jag gick med i oktober 2016. En vän, Benjamin Wogisha (min tidigare arbetskamrat från Uganda), gick med oss ​​i februari 2017.

”För närvarande är Edwin kl Microsoft, Benjamin (en ugandisk vän) är kl Facebook och jag är kl Apple. (Tre av de bästa tekniska företagen på planeten - vi alla som programvaruingenjörer). Detta förklarar den osungna potentialen som MIU tillhandahåller för sina studenter, och det kan jag säkert hävda ComPro är inte bara ett masterprogram, utan en förändrad integrerad kurs. Alla mina vänner som vi studerade med på MIU fick bra jobb och lever alla lyckligt. Alla beslut att komma till MIU av någon kommer för alltid att vara det bästa. ”

Godwin Tusime (För närvarande avslutande av IT-kandidatexamen i Uganda, så att han kan anmäla sig till MIU Computer Professionals Program efteråt.):
”Jag brinner för programmering eftersom det är roligt och hjälper en att vara en bra tänkare, beslutsfattare och innovatör. Under en lång tid har jag beundrat MIU och programmet Computer Professionals för det har förändrat mina bröders liv (Cleave och Edwin). (Harrison gör MBA för redovisning.) Jag arbetar hårt varje dag för att utveckla mina programmeringsfärdigheter och hoppas att gå med i MIU snart. Efter det kommer mitt liv utan tvekan aldrig att bli detsamma igen. ”

Harrison Thembo (Redovisning MBA-praktikstudent - som arbetar som revisor på Silicon Valley Financial Group):
”Jag hade alltid en dröm att bli den bästa versionen av mig själv och tävla på högsta möjliga nivå. Jag visste att för att uppnå detta behöver jag den bästa utbildningen. Jag är väldigt glad för plattformen Maharishi International University gav mig för att uppnå min dröm för en MBA i redovisning.

”Jag arbetar nu med ett av de bästa bokföringsföretagen i Silicon Valley som personalbokförare. Jag föreställde mig aldrig att det skulle vara fruktbart att välja MIU och jag är evigt tacksam för den medvetenhetsbaserade utbildning som denna skola tillhandahåller. För varje drömmare där ute är det här platsen att åka till. ”

Jag äter Membere (Planerar att anmäla sig till redovisning MBA i augusti 2020):
”Jag vill göra min MBA från MIU eftersom jag vill delta i mina mästare från några av de bästa hjärnorna i världen och MIU tillhandahåller denna plattform och möjlighet.

"För det andra skulle den yrkesutbildning och erfarenhet som jag fick från amerikanska företag vara oerhört viktig för min karriär och skulle förbereda mig för en" internationell standard. "

”För det tredje gör utbildningslånsprogrammet från MIU att det som skulle vara en svår uppgift att uppnå amerikansk utbildning till människor från utvecklingsländer som oss blir mer överkomligt och uppnåeligt.

“Tack MIU för detta program. Mina tre bröder, Edwin, Cleave och Harrison är redan igenom det här programmet. Jag kan inte vänta med att gå med i MIU och förbättra min kunskap och bidra till den befintliga kunskapsbanken. Förresten, jag är redan kvalificerad av Association of Chartered Certified Accounts (ACCA) i Storbritannien och vill också vara certifierad revisor i USA. ”

Bröder som tycker om varandra

Kommentarer från Ugandan vän på MIU:

Benjamin Wogisha (brödernas vän) (MS i datavetenskapsexamen - programvaruingenjör som arbetar på Facebook):
”Jag ville alltid gå vidare studier, men jag hade inte hittat ett lämpligt universitet. Jämfört med andra universitet var processen att ansöka till MIU snabb och de var mycket lyhörda och hjälpsamma under processen. MIU erbjuder blockeringssystem vilket jag verkligen gillade, eftersom det skulle tillåta mig att fokusera fullt ut på en kurs varje månad.

”De kurser som erbjuds av Maharishi International University var i linje med vad jag alltid ville göra, till exempel företagsarkitektur. Jag såg det som en möjlighet att lära mig av de första principerna om företagsprogramvara som är ganska mycket överallt.

”När jag studerade vid MIU hade vi chansen att arbeta med system i stor skala i USA under praktikplatser, vilket var något som jag alltid såg mot. Jag visste att arbetet i USA skulle låsa upp så många möjligheter som jag någonsin skulle kunna föreställa mig, för Amerika har teknikjättarna. ”

Värdet av att göra Transcendental Meditation®-teknik medan du studerar, och nu medan du arbetar:

Benjamin tillägger, ”När jag studerade vid universitetet såg jag alltid till att delta i den grupp transcendentala meditationssessioner vi hade. Det är något med att göra det tillsammans i en grupp som är riktigt bra och unik. Detta startade min dag till en bra startkänsla avslappnad och mer fokuserad redo att ta itu med allt som kom mitt sätt.

”Klasserna hjälpte mig att utveckla en djupare förståelse för TM och hur jag kunde vinna ännu mer på att träna det regelbundet, svara och rensa alla tvivel om att jag utövar TM på rätt sätt. För närvarande även med min arbetsbelastning, att få träna TM bara 20 minuter om dagen har hjälpt mig att uppnå mer på grund av fokus och lugn jag känner efter min meditation. ”

Råd från Benjamin för andra programutvecklare:
”För alla som vill öka sin karriär är MIU definitivt rätt val. Kurserna är så genomtänkta och organiserade. Jag lärde mig mycket av varje kurs som jag tog på campus. Kurser hjälpte mig att överbrygga klyftan mellan teori och praktik. Med den praktiska strategin blir så många koncept tydliga, vilket ger mig en mycket stark grund som jag bygger på varje dag. Föreläsarna är alltid där för att stödja studenterna och MIU har så många studenter som också kan stödja dig. Det är ingen tvekan om att MIU skapar en framgång för framgång."

"Min bror (Denis Kisina) gick nyligen till universitetet. Efter bara en månad berättar han för mig att han känner sig mer säker som programutvecklare. Jag kan bara tänka mig hur han kommer att bli i slutet av programmet. Maharishi International University har gett den ideala miljön han behövde för att koncentrera sig och studera. ”

Vi tackar alla våra ugandiska studenter för att ha gjort en resa på 13,000 XNUMX km för att gå med i vår MIU-familj i USA. Det är en glädje att ha er i vår växande studentorganisation.

Läs mer