Fem ugandiska bröder rekommenderar MIU-program

Fem ugandiska bröder: (L - R) Idine Membere, Edwin Bwambale, Godwin Tusime, Harrison Thembo och Cleave Masereka.

Edwin Bwambale (2: a från vänster på bilden ovan) och hans fyra bröder är medlemmar i Bukonzo-stammen i västra Uganda - känd för sitt välutbildade folk. Han är den andra född av fem pojkar.

De fem bröderna heter (från vänster till höger ovan): Idine Membere, Edwin Bwambale, Godwin Tusime, Harrison Thembo och Cleave Masereka. (Varje son har ett annat efternamn, för i deras kultur ges efternamn baserat på födelseordningen i en familj.)

År 2016 letade Edwin efter en låg kostnad, högkvalitativ magisterexamen inom mjukvaruutveckling:
”Första gången jag såg MIU-programmet tvivlade jag på det. Jag kunde inte tro att något sådant fanns. Men en vän till mig gick med på kursen. Det var då jag bekräftade att programmet är riktigt! ”

Så han ansökte och registrerade sig för datorproffs-magisterprogrammet (“ComPro”) vid Maharishi International University (i Fairfield, Iowa USA) i augusti 2016.
"Jag älskar bara den här kursen - det är praktiskt, det är praktiskt, vilket har hjälpt mig under min betalda praktiksökning."

När Edwin berättade om sina erfarenheter av MIU, var hans föräldrar så imponerade att de beslutade att alla fem av deras söner skulle gå på MIU!

Särskild gemenskap

I den presenterade videon högst upp på vår webbplats hemsida, Kommenterar Edwin:
”Universitetet ligger i den lilla staden Fairfield i Iowa. Människorna i staden är fantastiska - människor ler överallt. Det får dig att känna dig som hemma - även om du är så många mil borta. ” :)

Stark familjestöd
Fem ugandiska bröder med föräldrar

Fem ugandiska bröder med sina anmärkningsvärda föräldrar

Harrison, Cleave och Edwin med sina familjer

Harrison, Cleave och Edwin med sina familjer

Edwin kommer från en underbar familj:
”Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla och inspirerade oss verkligen att arbeta hårt och sikta på större framgång. Även när de inte var rika skapade de en miljö som fick oss att odla större ambitioner. De pratade konsekvent med oss ​​och mentorerade oss även efter att vi var ute på universitetet. De var ett exempel för oss att älska varandra och våra framtida familjer eftersom de verkligen älskade varandra osjälviskt och älskade oss också. ”

Edwin fortsätter, ”I min familj och bland mina vänner tvivlar ingen på vad MIU kan hjälpa oss åstadkomma. Var och en av mina fyra bröder och andra vänner har sett fram emot att studera för sin magisterexamen vid Maharishi International University. ”

”Att fatta beslutet att gå med i MIU är det bästa självbelönande beslutet jag någonsin har fattat i mitt liv. Det gav en gynnsam miljö för att fortsätta min utbildning och förbereda mig för att kunna leverera världsklassprestanda i min karriär. Vad du kan uppnå med MIU-möjligheten begränsas bara av din fantasi. Jag kan med säkerhet säga att det är ett av de bästa professionella programmen jag någonsin har sett eller hört talas om. Länge leve MIU! ”

Läs mer om Datorprofessorprogram 

Kommentarer från fyra bröder:
Klyva Masereka (MS i datavetenskap examen - arbetar på Apple):
”Idén om Maharishi International University verkade aldrig verklig förrän min bror Edwin fick visumet och gick med i augusti 2016. Detta förändrade mitt tänkande drastiskt och jag gick med i oktober 2016. En vän, Benjamin Wogisha (min tidigare arbetskamrat från Uganda), gick med i februari 2017.

”För närvarande är Edwin på Microsoft, Benjamin (en ugandisk vän) är kl Facebook och jag är på Apple. (Tre av de bästa tekniska företagen på planeten - vi alla som mjukvaruutvecklare). Detta förklarar den osunna potentialen som MIU tillför sina studenter, och det kan jag verkligen hävda ComPro är inte bara ett magisterprogram utan en integrerad kurs som förändrar livet. Alla mina vänner vi studerade vid MIU fick bra jobb och lever alla lyckligt. Alla beslut att komma till MIU av någon kommer alltid att vara det bästa. ”

Godwin Tusime (För närvarande genomgången IT-kandidatexamen i Uganda, så att han kan anmäla sig till MIU Computer Professionals Program efteråt.):
”Jag brinner för programmering eftersom det är kul och hjälper en att bli en bra tänkare, beslutsfattare och innovatör. Under lång tid har jag beundrat MIU och programmet Computer Professionals för det har förändrat mina bröders liv (Cleave och Edwin). (Harrison gör Accounting MBA.) Jag jobbar hårt varje dag för att utveckla mina programmeringskunskaper och hoppas kunna bli medlem i MIU snart. Efter det kommer mitt liv utan tvekan aldrig att bli samma igen. ”

Harrison Thembo (Bokföring MBA-praktikstudent - arbetar som revisor på Silicon Valley Financial Group):
”Jag hade alltid en dröm om att bli den bästa versionen av mig själv och tävla på högsta möjliga nivå. Jag visste att för att uppnå det behöver jag den bästa utbildningen. Jag är väldigt glad för plattformen som Maharishi International University gav mig för att uppnå min dröm om en MBA i redovisning.

”Jag arbetar nu med ett av de bästa bokföringsföretagen i Silicon Valley som personalbokförare. Jag trodde aldrig att valet av MIU skulle vara så fruktbart och jag är alltid tacksam för den medvetenhetsbaserade utbildning som denna skola erbjuder. För varje drömmare där ute är det här platsen att gå. ”

Jag äter Medlem (Planerar att anmäla sig till redovisning MBA i augusti 2020):
”Jag vill göra min MBA från MIU eftersom jag vill delta i mina mästare från några av de bästa hjärnorna i världen och MIU ger denna plattform och möjlighet.

"För det andra skulle den yrkesutbildning och erfarenhet jag fick från amerikanska företag vara oerhört viktig för min karriär och skulle förbereda mig för en" internationell standard. "

”För det tredje gör MIU: s utbildningsprogram det som skulle vara en svår uppgift att nå amerikansk utbildning för människor från utvecklingsländer som oss att bli mer prisvärd och uppnåelig.

“Tack MIU för det här programmet. Mina tre bröder, Edwin, Cleave och Harrison har redan gått igenom detta program. Jag kan inte vänta med att gå med i MIU och förbättra min kunskap och bidra till den befintliga kunskapsbanken. Förresten, jag är redan kvalificerad av Association of Chartered Certified Accounts (ACCA) i Storbritannien och vill också bli en certifierad revisor i USA ”

Bröder som tycker om varandra

Kommentarer från Ugandan vän på MIU:

Benjamin Wogisha (vän till bröderna) (MS i datavetenskapsexamen - Software Engineer arbetar på Facebook):
”Jag har alltid velat gå vidare, men jag har inte lyckats hitta ett lämpligt universitet. Jämfört med andra universitet var ansökan till MIU snabb och de var mycket lyhörda och hjälpsamma under processen. MIU erbjuder blockeringssystem vilket jag verkligen gillade, eftersom det skulle tillåta mig att fokusera fullt ut på en kurs varje månad.

”De kurser som Maharishi International University erbjuder var i linje med vad jag alltid velat göra, t.ex. företagsarkitektur. Jag såg det som ett tillfälle att lära mig av de första principerna om företagsprogramvara som finns nästan överallt.

”När vi studerade vid MIU fick vi chansen att arbeta med storskaliga system i USA under praktikplatser, vilket jag alltid tittade på. Jag visste att arbeta i USA skulle låsa upp så många möjligheter som jag någonsin kunde föreställa mig, för Amerika har de tekniska jättarna. ”

Värdet av att göra Transcendental Meditation®-teknik medan du studerar, och nu medan du arbetar:

Benjamin tillägger, ”När jag studerade vid universitetet såg jag alltid till att delta i gruppen Transcendental Meditation som vi hade. Det finns något med att göra det tillsammans i en grupp som är riktigt bra och unik. Detta startade min dag till en bra start att känna mig avslappnad och mer fokuserad redo att ta itu med allt som kom mitt sätt.

”Kurserna hjälpte mig att utveckla en djupare förståelse för TM och hur jag kunde få ännu mer av att träna det regelbundet, svara och ta bort alla tvivel om att jag tränade TM på rätt sätt. För närvarande, även med min arbetsbörda, har jag fått träna mer än 20 minuter om dagen för att uppnå mer på grund av den fokus och lugn jag känner efter min meditation. ”

Råd från Benjamin för andra programutvecklare:
”För alla som vill öka sin karriär är MIU definitivt rätt val. Kurserna är så genomtänkta och organiserade. Jag lärde mig mycket av varje kurs som jag tog på campus. Kurser hjälpte mig att överbrygga klyftan mellan teori och praktik. Med den praktiska strategin blir så många koncept tydliga, vilket ger mig en mycket stark grund som jag bygger på varje dag. Föreläsarna är alltid där för att stödja studenterna och MIU har så många studenter som också kan stödja dig. Det är ingen tvekan om att MIU skapar en framgång för framgång."

"Min bror (Denis Kisina) gick med på universitetet nyligen också. Efter bara en månad berättar han att han känner sig mer självsäker som mjukvaruutvecklare. Jag kan bara föreställa mig hur han kommer att bli i slutet av programmet. Maharishi International University har tillhandahållit den perfekta miljön han behövde för att koncentrera sig och studera. ”

 

Vi tackar alla våra ugandiska studenter för att ha gjort en resa på 13,000 XNUMX km för att gå med i vår MIU-familj i USA. Det är en glädje att ha er i vår växande studentorganisation.

Läs mer