I utmanande tider är MUM Safe & Friendly

Med ökande möjligheter till utlandsresor för yrkesutbildning finns det vissa universella problem som delas av alla elever och deras familjer .... Kommer ett amerikanskt universitet att vara säkert? Kommer jag vara glad? Kommer det vara värt kostnaden och avskiljningen från vänner och familj? Kommer det att förbättra mitt liv?

Sedan 1996 har ungefär 2800-programvaruingenjörer från 80-länder vågat till Fairfield, Iowa i hjärtat av USA för att anmäla sig till Datorprofessorprogram vid Maharishi University of Management. Var och en av dessa studenter har kommit med samma frågor och förhoppningar.

För svar på dessa frågor, låt oss se vad våra studenter har att säga:

"Efter att ha kommit till MUM campus känner jag mig en mycket positiv atmosfär runt mig. Varje person är mycket vänlig, hjälpsam och alert. Professorerna utstrålar positiv energi, och det speglar i vår studie. Campusmiljön är så ren, fri från alla störningar. Jag känner mig väldigt glad och säker här. "-Nirali Bheda (Indien)

"När jag bestämde mig för att välja USA för mina mästare i datavetenskap, förutom kvaliteten på utbildningen, var jag oroad över hur vänlig och säker platsen skulle vara. Efter att ha kommit hit inser jag det det kan inte bli vänligare än detta-Fakulteten, liksom medstudenterna är supervänliga och jag känner mig hemma. Vi lever på campus så vi är nära klassen, campushändelser och vänner. Hela Fairfield är en mycket säker plats att bo med en mycket låg brottsfrekvens. ”-Chandillyan (Sri Lanka)

"Jag var väldigt glad att studera på MUM, där jag kände mig varm, lycklig, kärlek och en vänlig internationell familj. Jag känner tur att lära känna och leva med alla människor på MUM som är supervänliga och trevliga. Lågtrycket skapar en perfekt miljö för studier. Jag saknar den stora internationella familjen där och önskar er allt bäst, min familj. :) "Xiaowei Wan (Kina)

"Fairfield har en lugn och fridfull miljö med stor skönhet, och människorna här är varma och härliga. Denna gemenskap är fantastisk. Jag har träffat vänner från olika länder och älskar det här. Jag kommer sakna detta mycket när jag lämnar. "-Stanley Kariuki (Kenya)

"Att vara hos MUM är som att vara hemma-säker och fredlig." -Revanth Kunchakurti (Indien)

"Alla människor här är väldigt vänliga och jag känner mig trygg här. Innan jag kom, trodde jag att det var väldigt svårt att vara långt ifrån min familj. Även om jag saknar min familj, här har jag en ny familj. "-Anonym (Iran)

"Vacker campus, lugn stad, snälla människor, frisk luft, hälsosam mat, en underbar plats att bo och studera. Det är himlen. Jag hoppas även att leva resten av mitt liv här om det är möjligt. "- Chunming Cao (Kina)

"Fairfield är en mycket lugn plats. Som en familj känner alla varandra. Alla ger sitt leende som en gåva till andra - det räcker för att göra någons dag. Och MUM är hjärtat i alla dessa källor. Jag känner mig stolt över att tänka på mig själv som medlem av detta universitet. Även om jag är ny på detta ställe, känner jag att jag hör hemma här. "-Md. Zahedul Khan (Bangladesh)

"MUM är väldigt fredlig, full av vänliga studenter från hela världen. Det är bara fantastiskt. "-Tsengel Gerelsaikhan (Mongoliet)

"Fairfield är en lugn, säker och lugn stad. Människor är väldigt vänliga. Det är en perfekt miljö för forskning och studier. "-Vu Pham (Vietnam)

"Jag uppskattar den fredliga naturen hos alla som bor i Fairfield. Jag är utlänning, men de behandlar mig väldigt bra som en vän. Professorer är precis som dina vänner. Det här är väldigt viktigt. Hittills har jag haft möjlighet att lära mig många moderna programmeringsprinciper från Prof. Lester och Dr. Guthrie. De är kraftfulla i undervisningen. Fakultets energi inspirerar mig. "-Anonym (Iran)

"Jag älskar denna plats och universitetet. Det bästa med MUM är att det är helt unikt i världen, för att öva TM® teknik förbinder mitt liv med min utbildning. Alla på MUM är hjälpsamma, stödjande och kärleksfulla. MUM är en stor familj, och jag är så glad att vara i den här familjen. "-Rajendra Joshi (Nepal)

"Den hälsosamma och avkopplande miljön vid MUM är ett reträtt från den livliga stadens arbetsplats. Människor (även främlingar) är trevliga och vänliga. Det är mycket låg brottslighet. Campusen är omgiven av vandringsleder och sjöar, vilket är väldigt trevligt för en naturälskare som jag. Jag njuter av den hälsosamma ekologiska maten. "-Prinsessan Dianne Bungay (Filippinerna)

"Att vara på MUM har varit en riktigt bra upplevelse för mig. Det är fantastiskt att vara en del av den stora mångfalden, njut av vänner, fakulteter och personal från hela världen. Fairfield är en underbar plats med utmärkta människor. Överallt går jag, jag ser folk med leenden på sina ansikten, alltid välkomna. Det är en fantastisk plats för studenter. "-Sanjeev Khadka (Nepal)

"Jag älskar den vänliga miljön och den välkomnande, hemliknande inställningen hos eleverna och personalen. Jag beundrar också lugn och ro hos Fairfields folk. "-Adebayo Ajibade (Nigeria)

"Enligt min åsikt är samhället här mycket underbart. Du börjar göra vänner på nolltid. MUMs campus är fantastiskt, och Fairfield är spektakulär i sin lugna och kärleksfulla atmosfär."-Akram Malkawe (Jordanien)

"Jag har upplevt en mycket vänlig campusgemenskap med studenter från många länder där alla fakulteter är väldigt snälla. Jag lärde mig TM-tekniken, som jag tycker är mycket fördelaktig och trevlig. Fairfield är min idealiska plats, där jag skulle vilja leva hela mitt liv om möjligt. Jag gillar denna fredliga, vänliga, kulturella och kreativa stad. "-Lei Fan (Kina)

"På MUM kan du träffa människor från alla håll, och de är vänliga och snälla. Det är annorlunda här jämfört med staden jag kom ifrån. Staden är väldigt säker - du kan gå runt utan bekymmer. "-Juan Pablo Ramirez (Colombia)

Med de flesta av våra studenter som kommer till följd av rekommendationer från tidigare MUM-studenter lockar MSCS-programmet studenter från hela världen. Nuvarande anmälan överstiger förväntningarna. 135-studenter inskrivna i augusti-anmälan, och vi erbjuder nu fyra poster varje år.

För att möta denna snabba tillväxt blir ytterligare ledande fakulteter anställda, fler klassrum förbereds och planer för att bygga en större datavetenskapsbyggnad pågår. Den amerikanska IT-marknaden blomstrar, och erfarna programutvecklare är inbjudna till med oss.