I utmanande tider är MIU säkert och vänligt

Med ökande möjligheter till utlandsresor för yrkesutbildning finns det vissa universella problem som delas av alla studenter och deras familjer ... Kommer ett amerikanskt universitet att vara säkert? Kommer jag vara glad? Kommer det vara värt kostnaden och avskiljningen från vänner och familj? Kommer det att förbättra mitt liv?

Sedan 1996 har cirka 5000 108 mjukvaruingenjörer från 11 länder (från och med 2023-XNUMX) tagit sig till Fairfield, Iowa i hjärtat av USA för att registrera sig i Datorprofessorprogram vid Maharishi University of Management. Var och en av dessa studenter har kommit med samma frågor och förhoppningar.

För svar på dessa frågor, låt oss se vad våra elever har att säga:

"Efter att ha kommit till MIU-campus känner jag en mycket positiv atmosfär runt mig. Varje person är mycket vänlig, hjälpsam och alert. Professorerna utstrålar positiv energi, och det återspeglas i vår studie. Campusmiljön är så ren, fri från alla olägenheter. Jag känner mig väldigt glad och säker här. "-Nirali Bheda (Indien)

”När jag bestämde mig för att välja USA för mina magisterexamen i datavetenskap, utöver utbildningens kvalitet, var jag orolig för hur vänlig och säker platsen skulle vara. Efter att ha kommit hit inser jag det det kan inte bli vänligare än så här—Fakulteten, liksom medstudenterna är supervänliga och jag känner mig hemma. Vi bor på campus så vi är nära klass, campusevenemang och vänner. Hela Fairfield är en mycket säker plats att bo med en mycket låg brottsfrekvens. ”-Chandillyan (Sri Lanka)

”Jag var väldigt glad över att studera på MUM, där jag kände värme, lycka, kärlek och en vänlig internationell familj. Jag känner mig lyckligt lottad att lära känna och leva med alla människor på MIU som är supervänliga och trevliga. Det låga trycket skapar en perfekt miljö för att studera. Jag saknar den stora internationella familjen där och önskar er all lycka, min familj. :)” —Xiaowei Wan (Kina)

”Fairfield har en lugn och fridfull miljö med stor skönhet, och människorna här är varma och förtjusande. Denna gemenskap är fantastisk. Jag har fått vänner med människor från olika länder och älskar det här. Jag kommer att sakna detta mycket när jag lämnar. ” -Stanley Kariuki (Kenya)

"Att vara på MIU är som att vara hemma - tryggt och fridfullt." —Revanth Kunchakurti (Indien)

”Alla människor här är mycket vänliga och jag känner mig trygg här. Innan jag kom trodde jag att det skulle vara mycket svårt för mig att vara långt ifrån min familj. Även om jag saknar min familj, här har jag en ny familj. ” -Anonym (Iran)

”Vackert campus, fridfull stad, snälla människor, frisk luft, hälsosam mat, en underbar plats att bo och studera. Det är himlen. Jag hoppas till och med få leva resten av mitt liv här om det är möjligt.” –- Chunming Cao (Kina)

”Fairfield är en mycket lugn plats. Som en familj känner alla varandra. Alla ger sitt leende som en gåva till andra – det räcker för att göra någons dag. Och MIU är hjärtat i alla dessa källor. Jag känner mig stolt över att tänka på mig själv som en medlem av detta universitet. Även om jag är ny på den här platsen känner jag att jag hör hemma här.” —Md. Zahedul Khan (Bangladesh)

”MAMMA är väldigt lugn - full av vänliga studenter från hela världen. Det är bara fantastiskt. ” -Tsengel Gerelsaikhan (Mongoliet)

”Fairfield är en lugn, säker och fridfull stad. Människor är mycket vänliga. Det är en perfekt miljö för forskning och studier. ” -Vu Pham (Vietnam)

”Jag uppskattar den fredliga naturen hos alla som bor i Fairfield. Jag är utlänning, men de behandlar mig väldigt bra - som en vän. Professorer är precis som dina vänner. Det här är väldigt viktigt. Hittills har jag haft möjlighet att lära mig massor av moderna programmeringsprinciper från professor Lester och Dr. Guthrie. De är kraftfulla i undervisningen. Fakultetens energi inspirerar mig. ” -Anonym (Iran)

”Jag älskar det här stället och universitetet. Det bästa med MIU är att det är helt unikt i världen, eftersom att träna på TM® teknik kopplar ihop mitt liv med min utbildning. Alla på MUM är hjälpsamma, stöttande och kärleksfulla. MAMMA är en stor familj, och jag är så glad över att vara i den här familjen.”–Rajendra Joshi (Nepal)

"Den hälsosamma och avkopplande miljön på MIU är en reträtt från den livliga arbetsplatsen i staden. Människor (även främlingar) är trevliga och vänliga. Det är mycket låg brottslighet. Campus är omgivet av vandringsleder och sjöar, vilket är väldigt trevligt för en naturälskare som jag. Jag tycker om den hälsosamma ekologiska maten.” —Prinsessan Dianne Bungay (Filippinerna)

"Att vara på MIU har varit en riktigt bra upplevelse för mig. Det är fantastiskt att vara en del av den stora mångfalden, njuta av sällskap med vänner, lärare och personal från hela världen. Fairfield är en underbar plats med utmärkta människor. Överallt går jag, jag ser folk med leenden på sina ansikten, alltid välkomna. Det är en fantastisk plats för studenter. ” -Sanjeev Khadka (Nepal)

”Jag älskar den vänliga miljön och den välkomnande, hemliga attityden hos studenter och personal. Jag beundrar också freden och lugnet hos folket i Fairfield. ” -Adebayo Ajibade (Nigeria)

”Enligt min mening är samhället här mycket underbart. Du börjar få vänner på nolltid. MUM: s campus är fantastiskt, och Fairfield är spektakulär i sin lugna och kärleksfulla atmosfär.”-Akram Malkawe (Jordanien)

”Jag har upplevt ett mycket vänligt campusområde med studenter från många länder, där alla lärare är väldigt snälla. Jag lärde mig TM-tekniken, som jag tycker är mycket fördelaktig och rolig. Fairfield är min idealiska plats, där jag skulle vilja leva hela mitt liv om möjligt. Jag gillar den här lugna, vänliga, kulturella och kreativa staden. ” -Lei Fan (Kina)

”På MIU kan du träffa människor från överallt, och de är vänliga och snälla. Det är annorlunda här jämfört med staden jag kom ifrån. Staden är väldigt säker – du kan gå runt utan bekymmer.” —Juan Pablo Ramirez (Colombia)

Med de flesta av våra studenter som kommer som ett resultat av rekommendationer från tidigare MIU-studenter, lockar MSCS-programmet studenter från hela världen. Nuvarande anmälan överstiger förväntningarna. 135 studenter skrevs in i vårt tidigare augustibidrag, och vi erbjuder nu fyra bidrag varje år.

För att möta denna snabba tillväxt blir ytterligare ledande fakulteter anställda, fler klassrum förbereds och planer för att bygga en större datavetenskapsbyggnad pågår. Den amerikanska IT-marknaden blomstrar, och erfarna programutvecklare är inbjudna till med oss.