Sahar Abdullah: Modél Peran pikeun Pendidikan IT Awéwé

Paling awéwé ngora tumuwuh nepi di Yaman gaduh sababaraha kasempetan pikeun pendidikan tinggi na jobs profésional. tapi Kolot Sahar Abdullah yakin yén paguron luhur ngagaduhan peran anu teu integral dina pamekaran pribadi, maka aranjeunna sacara kuat ngadorong Sahar sareng adi na pikeun neraskeun pendidikan saatos SMA.

Kusabab Sahar mangrupikeun murid sakola menengah paling luhur di Yaman, anjeunna nampi beasiswa pikeun diajar gelar sarjana muda di Mesir. Kabogohna pikeun program sareng ngarengsekeun masalah nyababkeun Sahar milih élmu komputer salaku jurusanana. Di Universitas Kairo anjeunna suksés namatkeun gelar sarjana Élmu Komputer sareng gelar master dina Sistem Informasi, sareng ngarengsekeun diploma Cisco di American University.

Saatos diajar ngeunaan MS unik kami dina Élmu Komputer dina pesen LinkedIn ti MUM, Sahar tetep mikir yén gelar master cukup - tapi ideu pikeun master anu kadua nekenkeun pangembangan parangkat lunak OOP tetep aya dina sirahna. Janten anjeunna mutuskeun pikeun nalungtik Universitas Manajemén Maharishi sareng MS kami dina program Élmu Komputer pikeun Profesional Komputer, sareng gabung sareng kami Facebook grup. Nalika Sahar sadar yén loba mahasiswa Arab kungsi happily sarta junun enrolled dina program ieu, manehna mutuskeun pikeun nerapkeun, sarta ieu katampa keur Éntri Oktober 2014.

Senang di mum

Nalika anjeunna mimiti dugi ka MUM taun kamari, kesan awal Sahar ngeunaan Universitas nyaéta yén sadayana didieu senang. Anjeunna nyarios ka indungna, "Sadayana jalma di dieu seuri sareng nyarios hi!"

Sanggeus sataun dina kampus, Sahar ngagambarkeun kana sifat husus tina mum / Fairfield, Iowa komunitas: "Kuring bener-bener resep ka lingkungan anu damai ieu anu kuring aya di lingkungan anu pinuh ku cinta, kabagjaan sareng kabagjaan anu diala tina manpaat anu luar biasa tina ngalaksanakeun Téhnik semedi Transcendental. Ngan cicing di komunitas ieu sareng profesional parangkat lunak internasional sadayana ngalakukeun TM babarengan mangrupikeun kahormatan pikeun kuring nyalira. "

Sanaos anjeunna jauh ti kolot sareng lanceukna, sareng sono pisan ka aranjeunna, kulawarga Sahar lega nalika terang yén anjeunna aya di lingkungan anu aman sareng lengkep ngadukung di MUM.

Harmoni Tunggal Ika

"Salaku awéwé muslim anu cicing di Fairfield, kuring ngarasa yén jalma-jalma di sakuriling kuring ngahargaan kuring sareng anu sanés," saur Sahar. "Aranjeunna nganggap kuring salaku salah sahijina, sanaos kanyataanna kuring nganggo syal. Abdi henteu kantos ngaraos dirugikeun. Babaturan nyambut urang dina lebaran (liburan Muslim), sareng perjalanan solat Idul Fitri diatur kanggo urang. "

top akademisi

Sahar ogé geus pleased jeung akademisi dina program Profesional Komputer: “Standar anu luhur dina program nyiptakeun motivasi anu kuat. Kuring neuteup ka program ieu sapertos tangkal: Anjeun melak binih, cai, sareng ngurus éta. Nalika élmu tuwuh dina, anjeun kéngingkeun buah salamina. Unggal aspék program akademik anu pangsaéna boh dina momen tantangan, atanapi momen kasuksésan. Kursus-kursus éta nangtang pisan, tapi ayeuna kuring réngsé, kuring siap magang latihan prakték kurikuler dina industri IT. ”

Naséhat pikeun lianna bikang Software pamekar

"Ayeuna, tantangan anu paling gedé pikeun awéwé nyaéta padamelan sareng ngaraos mangpaat pikeun masarakat sareng dirina. Abdi hoyong ngawartosan sadayana pamekar parangkat lunak awéwé anu ngaraos kréatip, pinuh ku ideu, sareng impian, tapi henteu mendakan cara anu pas pikeun nganyatakeun bakatna – dina MUM anjeun bakal kéngingkeun dukungan sareng pangetahuan pikeun ngawujudkeun anu pangsaéna dina katerampilan anjeun. sareng kompeténsi. ”


A Future Bright

Dina Januari Sahar baris dimimitian karir IT dirina salaku Software Insinyur di Intel di Oregon mana baé bakal bagian tina hiji tim insinyur ngembangkeun produk. job nya bakal transforming desain kana produk kalapa, sarta uji coba ngembangkeun pikeun microprocessors, sistem-on-chip sarta chip susunan. Keukeuh we kabagjaan hébat nya jeung kasuksésan, sakumaha urang cicing di kabaran ku anggota husus sejen tina kulawarga dunya urang.