Programmer ngora Mongolia anu ngajangjikeun bakal gancang ngagaduhan kasempetan unik di Amérika sareng tempat sanés

Shagai Nyamdorj nyandak naon anu anjeunna pelajari dina program ComPro MSCS MIU, sareng masihan deui ka nagara asal na Mongolia ku ngajar murid-murid SMP sareng SMA katerampilan anu diperyogikeun pikeun ngamimitian karir di IT.

"Salami tilu taun ka pengker, kami parantos ngawangun Akademi sayang. Ayeuna urang gaduh langkung ti saratus murangkalih diajar coding sareng desain UX, "saur Shagai. "Misi kami pikeun ngalatih bakat ngora 10K janten insinyur perangkat lunak kelas dunya. Sakali kami parantos nyampurnakeun rencana sareng panyiapanna, kami ngarep-arep ogé ngalegaan ka nagara sanés. ”

Ku 2022, perusahaan pasangan Nest Academy, Solusi Sarang, bakal ngamimitian nyocogkeun pamekar ngora berbakat ieu ti Mongolia sareng perusahaan ngamimitian di Amérika Serikat sareng bangsa-bangsa sanésna pikeun nyiptakeun tim anu dipikabutuh pikeun ngamimitian pikeun mekar sareng janten kasuksésan anu mapan. Mimiti aranjeunna bakal fokus kana startup di Mongolia, teras dilegakeun operasi pikeun kalebet proyék di AS, Singapura sareng bagian sanés Asia Tenggara.

Shagai terang pisan tina pangalaman pribadi yén ideu anu hadé nyalira henteu cekap pikeun ngamimitian janten perusahaan anu suksés:

"Penting pisan pikeun ngagaduhan tim anu saé sareng kapamimpinan anu hadé – jelas pisan yén sadaya raksasa téknologi muka kantorna di kota-kota ageung ku kolam renang bakat anu saé. Sareng ku kaseueuran perusahaan anu suksés, aya tim anu saé sareng langkung ti 100 insinyur anu gaduh kapamimpinan anu saé anu tiasa ngarobah ideu saderhana janten usaha anu suksés, "Shagai nunjukkeun.

 

Siswa Akademi Sarang Muda sibuk diajar Javascript

Siswa Akademi Sarang Muda sibuk diajar Javascript

 

Nalika Shagai mimiti ngalamar program ComPro di 2011, anjeunna ngalebetkeun ésai sareng aplikasi na anu nyarios, "Tujuan utama kuring pikeun nambahan basa élmu kuring nyaéta ngabédakeun kahirupan batur."

Ieu mangrupikeun tujuan anu masih dicekel anjeunna dugi ka ayeuna.

"Kuring hoyong ngajarkeun generasi muda urang pikeun ningkatkeun kahirupan aranjeunna, ngudag impianana sareng ngadamel bédana di nagara sareng dunya," saur Shagai.

Anjeunna parantos mendakan pendidikan di MIU janten sasak anu sampurna pikeun ngahontal tujuan ieu.

Sepanjang waktos, aspek Pelatihan Praktis Kurikuler anu dibayar tina program ComPro parantos penting pisan pikeun Shagai, sabab éta ngamungkinkeun anjeunna kéngingkeun pangalaman dunya nyata sareng perusahaan Amérika Serikat bari teras-terasan nyandak kelas élmu komputer ngalangkungan pendidikan jarak jauh.

Saatos réngsé kuliah di kampus, Shagai digajih pikeun magang di perusahaan jasa kauangan anu terkenal Shazam, sareng teras damel salaku insinyur perangkat lunak senior di Amazon sateuacan ngamimitian perusahaanna nyalira.

 

Siswa desain Akademi Sayang sibuk fokus dina Standar Aksesibilitas

Siswa desain Mongol fokus kana Standar Aksesibilitas

 

Kumaha anjeunna nguping ngeunaan program ComPro?

"Dina 2010, kuring kabeneran boga kasempetan pikeun damel sareng bakat luhur di Mongolia, sareng salah sahiji batur sapagawean kuring mutuskeun ngalamar MIU. Pikeun kuring éta mangrupikeun kasempetan anu hadé pikeun nantang sorangan pikeun ngudag MSCS abdi di Amérika Serikat ogé. Kuring henteu kantos ningali program anu saé di Amérika Serikat kuring kantos nalungtik program anu sami, tapi sadar yén MIU jauh langkung berharga dibandingkeun sareng program anu sanés, "saur Shagai.

Dina Oktober 2011, anjeunna ninggalkeun réréncangan, kulawarga sareng karirna di Mongolia, sareng angkat ka Amérika. Anjeunna dugi ka kampus MIU, sababaraha jam perjalanan ti Chicago, pikeun mendakan lingkungan anu ramah pisan:

"Kampus MIU sareng kota Fairfield, Iowa mangrupikeun tempat anu pikaresepeun sareng merenah, sareng sadayana anu aya di sakola sareng di masarakat resep pisan," saur anjeunna.

 

semedi Transcendental

Shagai gancang netep kana rutinitas anyarna di MIU, anu kalebet latihan rutin anu beunghar kauntungan Téhnik Transendental Meditation® (TM). TM mangrupikeun landesan pendidikan berbasis Kesadaran di MIU, dimana sadaya murid ngalaksanakeun TM salaku bagian tina kurikulum.

Gancang janten jelas ka Shagai yén TM ngalaman pangaruh positip:

"TM ningkatkeun kualitas bobo kuring sareng ngajantenkeun kuring langkung tenang dina kaayaan setrés. Sigana mah éta ogé ngabantosan urang janten langkung suka bungah sareng bahagia, "saur anjeunna.

 

Pendiri Akademi Nest, Shagai Nyamdorj ngarencanakeun ngalatih insinyur perangkat lunak10K

"Misi kami pikeun ngalatih bakat ngora 10K janten insinyur perangkat lunak kelas dunya."