Insinyur Perangkat Lunak Google Grew Up Ladang Cina Rural

Siswa Sarjana MUM mangrupikeun Inspirasi!

Ling Sun ("Susie") gaduh carita anu saé pikeun dicaritakeun. Anjeunna lahir di kebon leutik di padesaan Cina. Ayeuna, anjeunna mangrupikeun insinyur perangkat lunak Google di New York City. Kumaha anjeunna ngalakukeun éta?

Hirup dini di China

Budak awéwé di komunitas Ling di Propinsi Hunan, Cina tengah, henteu pernah sakola di SMA, sareng dipiharep ngabantosan peternakan teras ngagaduhan kulawarga sorangan. Nyatana, anjeunna kedah ngantunkeun sakola dina yuswa 13 taun damel di lapangan kulawarga pikeun ngabantosan kabutuhan kauangan kulawarga.

Tapi padamelan tegalan susah sareng Ling bahagia, janten anjeunna teras naroskeun ka bapakna, sareng anjeunna tungtungna sapuk ngantepkeun anjeunna ka sakola. Diantara babaturan désa 11 anjeunna, Ling Sun mangrupikeun hiji-hijina anu réngsé SMA.

Tapi pendidikan ieu henteu ngijinkeun anjeunna lebet kuliah, janten anjeunna janten padamel pabrik di Shenzhen. Rutinitas damelna matak pikaboseneun, janten anjeunna kaluar ti pabrik saatos sababaraha sasih sareng janten murid dina program latihan komputer, ngarepkeun ieu bakal méré katerampilan pikeun kahirupan anu langkung propésional.

Pikeun mayar latihan janten insinyur software tingkat-éntri, anjeunna nyambut damel tilu part-time sareng cicing dina tilu kartu kiridit.

Ling Sun sareng anggota kulawarga di désa Désa Hunan.

Leuwih jéntré ngeunaan program MS kami

Mimiti padamelan profésional

Dina Séptémber 2011, Ling ngagaduhan proyék rékayasa perangkat lunak munggaran anjeunna dina ngamekarkeun sistem pembayaran online di Shenzhen. Ieu hébat kanggo samentawis, tapi anjeunna tetep hoyong karasaeun langkung lengkep di kota gedé dimana batur ngagaduhan pangaweruh anu langkung maju sareng kredensial.

Dina wawancara anu anyar, Ling ngawartosan South China Morning Post yén motivasi dasarna nyaéta "Mantenna tetep diajar hal-hal anu énggal-énggal, sadidinten." Janten, nalika neraskeun padamelan éta, anjeunna diajar basa Inggris sareng ngadaptar dina program gelar pendidikan jarak jauh sareng Universitas Shenzhen. Kusabab atlit kalayan seueur tanaga, anjeunna ogé mimiti maénkeun frisbee salaku cara pikeun olahraga sareng diajar basa Inggris ti anu sanés anu gaduh pangalaman internasional langkung duniawi.

Kasempetan hébat di Amérika

Paparan jalma kalayan kasang tukang internasional merangsang Ling sareng éta hoyong ningali langkung seueur dunya. Nalika ningali situs web moro proyék di 2016, anjeunna ningali iklan kanggo a Program gelar master élmu komputer AS anu katingali sampurna pikeun dirina: biaya awal séhat, kalayan kamampuan nampi internét profésional anu dibayar salaku bagian tina program gelar akademik anu akreditasi. Salami magang di studi perusahaan AS bakal neraskeun via pendidikan jarak jauh.

Ling diterapkeun sareng ditampi kana kami Program Master Profesional Komputer di Maharishi University of Management, perenahna sakitar 230 mil di kidul-kuloneun Chicago. Saatos salapan bulan diajar di kampus, kalebet berharga Wagub Strategies Karir sareng seueur wawancara, Sun ditawarkeun jabatan salaku Software Engineer sareng sadean Google, Sistem EPAM.

Ieu Ling Sun saatos sumping di MUM dina Oktober 2017.

Dibayar magang profésional di Google

Salaku insinyur parangkat lunak kontrak di markas Manhattan Google, Ling ngaraos untung aya kolega ti paguron luhur Amérika luhur — sababaraha sareng Ph.D. darajat. "Tapi teu aya diantara aranjeunna anu ngarawat kuring siga kuring henteu pantes sadayana ieu,"cenah dina wawancara anyar sareng South China Morning Post. "Éta hal anu kuring resep ngeunaan Amérika: aranjeunna ngahargaan naon anu anjeun sanggup lakukeun langkung ti mana anjeun asalna."

Pangalaman MUM

Ngeunaan waktos anu dianggo dina MUM, anjeunna ngahargaan lingkungan akademik khusus, keragaman mahasiswa sareng fakultas, sareng seueur réréncangan anu didamel di dieu. Anjeunna nambihan, "Kuring resep unggal momen anu dianggo (di MUM) di Fairfield."

Penasihatna, Professor Mei Li, nyarios, "Susie teras-terasan positip pisan sareng sumanget kana sagala kagiatanana. Anjeunna murid anu saé, sobat kanggo sadayana, sareng luar biasa berbakat dina seueur bidang, kalebet olahraga. "

Ling Sun sareng sobat frisbee pamungkas.

Rencana anu bakal datang

Saatos réngsé gelar master dina bulan Désémber 2019, Ling ngaharepkeun kolotna bakal sumping nganjang ka Amérika sareng ningal lulusan na di kampus urang. Ieu bakal janten anu mimiti pikeun indungna angkat ka kampung halaman di Cina!

Tujuan profesional Ling Sun salajengna nyaéta pikeun janten insinyur perangkat lunak Google di jero bumi. Anjeunna nyarios yén, "Éta moal gampang, tapi hirup anjeun dimimitian dina tungtung zona kanyamanan anjeun."

Kanggo maca langkung seueur ngeunaan kahirupan Ling Sun anu luar biasa, mangga baca ieu artikel dina Pasanggiran Isuk Kidul Kidul.