DevFest 2015 Kasuksesan Kompetisi Perangkat Lunak

Di paling universitas, nalika semester ends, siswa ninggalkeun kampus diperlukeun keur indit jeung didatangan babaturan na baraya. Sanajan kitu, bulan tukang, 85 mahasiswa elmu komputer sarjana di Maharishi Universitas Manajemén milih cicing di kampus pikeun hiji poé 7 tambahan bersaing dina kompetisi software tim disebut DevFest 2015.

Sanggeus kelas réngsé dina bulan Désémber, Maharishi Universitas Manajemén diayakeun heula hackathon-kawas Festival Development na keur generating parabot Dursasana anyar pikeun ngamajukeun Maharishi Ayurveda * di dunya. Tujuan DevFest éta keur ngahasilkeun parabot Dursasana software rupa-rupa jenis téhnologi sarta format, bari nyadiakeun siswa kalawan pangalaman nikmat na minuhan. The DevFest éta hiji terstruktur 7 poé acara dina kampus, sarta kaasup kagiatan mimitian ti Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah Maharishi Ayurveda, ka generasi gagasan proyék menarik, keur tim ngembangkeun produk solusi, sarta presentasi final pikeun meunteun.

Hakim kompetisi: Dean Nagreg Guthrie (Élmu Komputer), Professor Paul Morehead (Fisiologi jeung Kaséhatan), sarta Professor Andy Bargerstock (Management)

85 mahasiswa pascasarjana di Jurusan Élmu Komputer dibeulah jadi tim dosen-mentored nu dijieun proyek 14, sarta luhureun tilu tim meunang hadiah tunai signifikan. Proyék kajawab Maharishi Ayurveda ti loba perspéktif: atikan jeung diet, bumbu jeung palawija, jeung kaayaan kaséhatan kayaning kakandungan jeung diabetes. Solusi anu diajukeun pikeun minuhan kaperluan masarakat umum ogé konsultan wellness, ngaliwatan parabot kayaning situs web interaktif tur aktip Mobile / Facebook.

Kumaha anu Projects Judged?

Proyék tim anu judged ku hiji panel eminent tina tilu hakim dosen senior anu reviewed nu presentasi nurutkeun kriteria meunteun nu siap pake. Kriteria kaasup:

  • daya tarik pasar sarta kesiapan bisnis proyek
  • Inovasi sarta kualitas rarancang teknis na ngembangkeun
  • Kualitas sambungan kalawan Maharishi Ayurveda

Hasil kompetisi

Tim unggul meunang $ 1000 pikeun maranéhna Ayurvedic Chef aplikasi wéb. $ 600 dileler ka AgriVeda Tim, sarta Weda Kahirupan urang Tim nyandak asal $ 300. Gening ka siswa, panitia na hakim pikeun pangalaman paling nikmat, atikan, jeung senang-kaeusi. Tempo poto ti kompetisi 7 poé.

Panitia DevFest Dr. Anil Maheshwari resep kana hasilna: "Kami resep parantos suksés ngenalkeun pangalaman diajar anu pikaresepeun ieu pikeun mahasiswa lulusan MUM. Aranjeunna henteu ngan ukur diajar élmu kaséhatan-berharga ngeunaan Maharishi Ayurveda, tapi ogé ngembangkeun alat-alat dumasar téknologi anyar pikeun nganteurkeun kaséhatan pikeun masarakat urang. Hadiah penting nyayogikeun insentif tambahan. ”

Dean Guthrie nyatet, "Ieu mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun para siswa pikeun ngagaduhan pangalaman anu kreatif pisan sareng pikaresepeun, ngahijikeun seueur hal-hal anu parantos aranjeunna pelajari kalayan kontéks wirausaha. Pikagumbiraeun sareng kabagjaan aranjeunna dina nampilkeun proyekna mangrupikeun kabagjaan pikeun sadayana anu kalibet! "

unggul Teams

Tempat kahiji: Ayurvedic Chef Project: Ananda Subedi, Riwaj Rimal, Bibek Karki, Regan Rajak, Pradeep Basnet, Dheeraj Pandey. Poto kalebet 2 fakultas.

 

Tempat kadua: AgriVeda Project: Sanjay Paudel, Adam Manandhar, Samir Karki, Surendra Maharjan, Hari K. Chaudhary, Shyamu Neupane. Poto kalebet 2 fakultas.

 

Tempat katilu: Proyék Kahirupan Weda Kami: Shailesh Singh, Shree Raj Karki, Samrat Bhusal, Rikesh Karkee, Yubraj Pokharel, Tara Prasad Adhikari, Dharma Kshetri. Poto kalebet 2 fakultas.

* Maharishi Ayurveda mangrupa sistem kuno alam, pencegahan-berorientasi Podomoro Weda dipikawanoh pikeun nyieun kasaimbangan dina pikiran jeung awak ku detecting sarta ngaleungitkeun sabab kaayaan panyakit.