Gaining Pangaweruh, Hormat jeung ditampa sacara di Amérika

Dina hiji waktos lamun loba muslim jeung grup minoritas lianna anu rarasaan ditantang di Amérika Serikat, didieu nyaeta carita haté-warming tina kasabaran agama, hormat jeung ditampa sacara di universitas urang, lokasina di heartland na.

Sanggeus kaleungitan pakasaban IT na di Mesir di 2014, Mohamed Samy dirasakeun kudu dimimitian hiji kahirupan anyar.

Salaku insinyur parangkat lunak anu berpengalaman, anjeunna terang yén sumping ka Amérika Serikat pikeun gelar master Élmu Komputer panginten tiasa nyayogikeun pendidikan anu berharga sareng kasempetan pikeun maju karirna.

Hiji Reuwas kaduga

Dina milarian Internét pikeun program master AS anu relevan, Mohamed mendakan program anu katingali sampurna pikeun kabutuhanna-éta Program Master Profesional Komputer di Maharishi University of Management (Teu tebih ti Chicago di kalér sentral AS).

[Dina akhir buletin, awas Mohamed video ngeunaan pangalaman mum na. Geus ditempo ku leuwih ti 1,600,000 jalma dina Facebook!]

Dina marios halaman wéb urang, Mohamed ningali yén saha waé di Universitas ngalaksanakeun téknik ilmiah anu saderhana pikeun ngirangan setrés sareng ningkatkeun kreativitas sareng kecerdasan – anu Téhnik Transcendental Meditation®(TM). Ieu seemed mahiwal jeung intriguing, jadi Mohamed tuh sababaraha panalungtikan sarta diajar nu aya pusat di Kairo mana téhnik TM keur diajar.

Anjeunna dihadiran a Kuliah bubuka bébas, ditanya loba patarosan, sarta diajar ngeunaan loba mangpaat. Anjeunna ngaapresiasi diajar ngeunaan kasaluyuan kalawan iman Muslim-Na, sakumaha ogé peran lakukeun TM salaku bagian tina kurikulum mum, sarta mutuskeun pikeun nyokot 7-hambalan TM tangtu basajan.

Kana diajar Transcendental semedi, Mohamed éta pleasantly reuwas ngalaman sababaraha kauntungan pribadi nu anjeunna pernah harepan. Sanggeus kaleungitan pakasaban, manéhna geus jadi tense, hariwang, jeung teu bisa bobo ogé keur bulan. Dina sababaraha poé dimimitian TM, Mohamed dirasakeun calmer, leuwih santai, jelas di pamikiran-Na, beuki optimis, tur éta geura-giru bisa bobo ogé deui!

Numutkeun ka Mohamed, "TM geus mantuan kuring mangtaun hiji kajelasan pikiran nu mantuan kuring nyanghareupan tantangan I mibanda dina kahirupan. Kuring kantos ngalaman masalah sareng Attention Deficit Disorder (ADD), sareng nginum obat ADD pikeun ngabantosan kuring fokus, sareng ngirangan kahariwang. TM ngabantosan kuring ngirangan dosis pangobatan, sabab kuring langkung netep dina kaayaan méntal. TM ogé ngabantosan kuring nyanghareupan kahariwang, sareng fungsina dina tingkat anu langkung épéktip dina damel sareng dina diajar. ”

Kalawan pangajén pikeun kauntungan of Transcendental semedi, Mohamed kapanggih Program MS Professional Computer di MUM janten langkung ngundang – biaya awal anu murah, bantuan kauangan éksténsif, orientasi industri, komunitas kampus anu harmonis sareng beragam, dosen luhur, sareng kasempetan damel di perusahaan AS dugi ka dua taun kalayan pinuh magang latihan prakték kurikuler (CPT). Mohamed proceeded panawaran pikeun program MSCS urang. Anjeunna katampa tur ngumbara jeung pamajikanana Natalie Samir mun Fairfield, Iowa enroll kalawan 106 siswa séjén ti bangsa 18 dina Méi 2015.

Kahirupan di mum

Salaku pamekar parangkat lunak anu pangalaman sareng langkung ti 15 taun pangalaman propésional, Mohamed henteu ngarepkeun diajar langkung seueur salami dalapan bulan na di kelas kampus. Pikaresepeunana, dina unggal kelas anjeunna diajar élmu komputer anyar anu berharga ti profesor anu kompeten pisan (kalebet anu gaduh gelar PhD ti MIT).

Mohamed na Natalie ngarasa betah di kampus mum ka geulis di Fairfield, Iowa, dimana maranéhna kapanggih jalma ti loba budaya rupa-rupa sarta backgrounds sadayana hirup babarengan di lingkungan kulawarga-kawas pisan haneut tur welcoming. Nalika eta sumping waktos panawaran pikeun internships, aranjeunna mutuskeun pikeun nyobaan pikeun manggihan hiji magang profésional katuhu didieu di Fairfield.

Kalayan bantosan Jim Garrett, Diréktur Pelatihan sareng Asah di Pusat Karir Komputer kami, Mohamed terang ngeunaan kasempetan pikeun damel pikeun perusahaan riset investasi ageung di Fairfield. Perusahaan ngagaduhan bukaan pikeun tingkat luhur, Pangalaman Arsiték Perusahaan. Pakasaban sareng tempatna saé pisan, yén Mohamed nyarios ka perusahaan yén anjeunna bahkan badé damel sakedik artos tibatan anjeunna parantos ditawarkeun di perusahaan anu sanés di kota sanés. Ka héran Mohamed, perusahaan Fairfield mendakan anjeunna janten calon idéal, yén aranjeunna nawiskeun anjeunna langkung seueur artos tibatan perusahaan sanés.

Kasabaran agama, Hormat jeung ditampa sacara

Saacanna diajar téknik TM na datang ka mum, Mohamed éta paduli sabaraha nyaman situasi na bakal jadi kalawan iman Muslim na kuat. Anjeunna gancang sadar yén teu aya kontradiksi antara Transendental Meditation sareng Islam. Anjeunna mendakan yén TM sanés agama – henteu aya ibadah anu kalebet. TM ngan ukur téknik pikeun ngalaman sesa jero. Teu aya konséntrasi, ngan ukur ngalaman tingkat sésana anu paling jero. TM henteu aya hubunganana sareng prakték agama.

Mohamed geus kapanggih dulur di mum janten pisan hormat prakték agama-Na. siswa Muslim boga aksés ka masjid leutik di kampus, jeung maranéhna ogé ngarasa nyaman lakukeun solat nalika siswa séjén téh kadang caket dieu. Siswa ngarasakeun celebrations Idul maranéhanana.

Mohamed nambihan, "MUM mangrupikeun tempat anu nampi sadayana jalma, sareng ngajarkeun jalma-jalma pikeun narima batur. Kuring parantos ngalaman pangalaman anu hébat sumping ka dieu salaku muslim. Kuring ngagaduhan pangajen sareng pamahaman anu langkung jero ngeunaan Islam, ogé kanyaho anu langkung ageung ngeunaan bebeneran universal anu aya dina Islam sareng sadaya agama. ”

Nasehat ka Poténsial Murid

Mohamed ngécéskeun yén, "Maharishi University of Management mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngawangun karir anjeun. Dina prosés éta, anjeun kéngingkeun sudut pandang anu langkung jero ngeunaan kahirupan anjeun, ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun parobihan anu jero dina diri anu mangaruhan sagala rupa di sakuriling anjeun. Kuring mamatahan saha waé anu badé ngamimitian léngkah salajengna dina karirna sareng kahirupan aranjeunna ngahubungi pangakuan MUM pikeun mendakan kauntungan anu jero ieu pikeun kahirupan anjeun sorangan. "

Husus Video ku Mohamed

Mohamed nyaeta bersyukur pikeun sagala kauntungan anjeunna jeung Natalie (ogé practicing TM kiwari) ngarasakeun di Maharishi Universitas Manajemén. Minangka cara pikeun hayu batur di sabudeureun dunya terang ngeunaan TM na mum, Mohamed geus dijieun husus 7-menit video ngajéntrékeun pangalaman na dieu.

Sanajan Mohamed speaks Inggris alus teuing, anjeunna milih pikeun ngarékam video dina basa Arab jeung Inggris sub-judul, supaya jalma sapanjang dunya Arab-diomongkeun bisa ngahargaan naon sadia pikeun aranjeunna. Sub-judul ngadamel video nu gampang pikeun ngahargaan ku speaker non-Arab.

Mohamed resep bagikeun pangalamanana sareng insinyur perangkat lunak sanés anu panginten hoyong terang langkung seueur ngeunaan Program Profesional Komputer kami. Program "ComPro" ayeuna dina taun ka-20 na, sareng ampir 2000 lulusan ti 78 nagara.

Punten ngarasakeun video di dieu.