Ukrainian Couple vindt persoonlijke en professionele voldoening bij MIU en daarbuiten

Ontmoet de gelukkig getrouwde ComPro-afgestudeerden Julia (MS'17) en Eugene Rohozhnikov (MS'17) uit Oekraïne: een inspirerend, dynamisch, energiek duo dat zich toelegt op levenslang leren, vriendschappen, avontuur en levensvreugde.

We spraken onlangs met ze om erachter te komen hoe ze aan MIU kwamen studeren, om terug te kijken op hun tijd als studenten in het ComPro-programma en om te zien wat ze de laatste tijd hebben gedaan.

Hier is een samenvatting van ons gesprek:

ComPro News: Hoe heb je voor het eerst gehoord over het ComPro-programma en wat motiveerde je om te solliciteren?

Julia: Mijn nicht Kate kwam bij ComPro toen ik op het punt stond af te studeren van de middelbare school in Lviv, Oekraïne. Kate's verhalen over MIU inspireerden me om een ​​bachelor in Software Engineering te volgen. Ik solliciteerde direct na mijn afstuderen bij MIU. Een zeer aangenaam interview met Craig Shaw van ComPro tijdens mijn sollicitatieproces deed me beseffen dat ik echt bij MIU hoorde en dat het een geweldige plek was om mijn master in computerwetenschappen te volgen.

Eugene: Ik ontmoette Julia op de universiteit een jaar voordat ze werd toegelaten tot MIU. Ze kwam me over als een zeer doelgericht en ambitieus persoon. Terwijl ze in de VS studeerde, vertelde ze me alles over de MIU-sfeer, de kwaliteit van het onderwijs, het milieu en de diversiteit. Dit motiveerde me om eraan te werken om zelf in MIU te komen.

 

Onlangs bezochten Julia en Eugene Julia's neef Kate in de buurt van Seattle, Washington, waar Kate momenteel Senior Software Development Engineer bij Microsoft is. Kate is ook afgestudeerd aan ComPro en inspireerde Julia voor het eerst om MIU bij te wonen.

 

ComPro News: Wat vond je het leukst aan het studeren aan MIU?

Julia: ComPro verandert het leven! De cursussen zijn nauw verbonden met professionele werkvereisten uit de echte wereld, en de professoren zijn zeer deskundig en behulpzaam. Ook de workshop Career Strategies aan het einde van de cursussen op de campus is geweldig. De professionals van het Computer Science Career Center hebben ons geleerd het beste cv voor te bereiden, onze vaardigheden en ervaring effectief te definiëren en over te brengen, en uit te blinken in sollicitatiegesprekken door het sollicitatieproces herhaaldelijk te oefenen.

Eugene: Ik vond het leuk om deel uit te maken van de diversiteit en inclusie bij MIU. We hadden het genoegen te studeren met mensen van over de hele wereld - alle kleuren, alle rassen en alle leeftijden. Als MIU er niet was geweest, hadden we misschien nooit de kans gehad om echt deel uit te maken van de "smeltkroes" van culturen en tradities!

Ons dagelijks leven was erg bevredigend. De lessen waren uitdagend, met interessante oefeningen en onderzoek. We werkten vaak in teams, deelden creatieve denkprocessen en behaalden geweldige resultaten.

 

ComPro News: Zoals u weet, is Transcendente Meditatie (TM) een belangrijk onderdeel van het curriculum bij MIU. Welk effect had TM-beoefening op uw opleiding en dagelijks leven?

Julia: Als studenten hielp TM ons om het meeste uit ons onderwijs te halen en een stabiele balans tussen studie en leven te behouden. We hebben TM twee keer per dag gedaan. Dit hielp ons weer op te laden na urenlang ononderbroken studeren en tegelijkertijd stress en angst te verminderen.

Eugene: We zijn onze TM-leraren, zowel in de VS als in Oekraïne, dankbaar dat ze ons dit waardevolle hulpmiddel hebben gegeven dat ons helpt om in ons dagelijks leven een gezonde staat van lichaam en geest te behouden.

 

ComPro Nieuws: Welke goede herinneringen heb je aan je tijd op de campus? 

Julia: MIU voelt als familie. We hebben zulke warme en aangename herinneringen aan het terugdenken aan ons MIU-leven. Vanaf mijn eerste dag op de campus voelde het alsof ik erbij hoorde. Bij aankomst in Iowa werd ik door MIU-personeel opgehaald van het busstation, vervolgens naar de campus gebracht en verwelkomd door ComPro-personeel. Ze lachten allemaal en omhelsden elkaar, deelden verhalen, controleerden mij en mijn reis. Dit was een van de meest memorabele dagen van mijn leven in de Verenigde Staten!

Eugene: Terugkomen voor het afstuderen met Julia en mijn moeder was een heel bijzondere ervaring. We werden zo hartelijk verwelkomd en mijn moeder voelde zich meteen thuis zonder ook maar één woord Engels te verstaan. We hadden een heerlijke tijd met vieren, spelletjes spelen tijdens de ComPro-afstudeerpicknick en rondrijden in de lieve, charmante stad Fairfield.

 

Eugene's moeder Volodymyra kwam afstuderen en gaf Julia en Eugene traditionele Oekraïense kleding (hier te zien) als een verlovingsgeschenk.

 

ComPro News: blijf je in contact met een van de vrienden die je bij MIU hebt gemaakt?

Julia: MIU is een plaats waar de woordcombinatie "beste vriend" zijn ware betekenis krijgt. Zo zijn mijn klasgenoot Sa'ed Al Qannas en zijn gezin momenteel onze overburen. We hebben veel dingen samen meegemaakt: bruiloften, de geboorte van hun kinderen, veel verjaardagsfeestjes en talloze levensgebeurtenissen. We zijn vrienden voor het leven!

Eugene: Het MIU-netwerk is erg sterk en we behouden onze band over de hele wereld. Wanneer we reizen, bezoeken we dierbare MIU-vrienden. Ze openen hun huis, bereiden heerlijke traditionele maaltijden en we praten uren over het leven en halen herinneringen op. Een van mijn klasgenoten, Boldkhuu Dandarvanchig. uit Mongolië, maakt nu officieel deel uit van onze familie. Hij was de getuige op onze bruiloft en zijn handtekening staat op onze huwelijksakte.

 

Boldkhuu, Julia en Eugene bij het afstuderen

 

ComPro News: wat heb je op het werk gedaan?

Julia: De afgelopen zeven jaar heb ik professionele ervaring opgedaan met het managen van mensen, het nauw samenwerken met klanten en het leren kennen van de beste talenten van over de hele wereld als Lead Quality Assurance Engineer en Product Owner. Ik ben ook een gecertificeerde Project Management Professional (PMP), Certified Scrum Product Owner (CSPO) en Professional Scrum Master (PSM1).

Eugene: Ik werk als Senior Software Engineer. Ik begon te werken als Junior Developer en klom de ladder op om een ​​go-to person te worden op een van de cruciale modules in ons systeem. Het feit dat duizenden mensen het product gebruiken dat ik aan het bouwen ben, motiveert me om mezelf te verbeteren.

 

ComPro News: wat inspireert je aan het werk dat je doet?

Eugene: Van kinds af aan vond ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren, en informatietechnologie evolueert voortdurend. Het toevoegen aan mijn professionele toolkit en het onderzoeken van nieuwe trends in technologie maakt me niet alleen een betere professional, maar brengt me ook vreugde. Zoals Confucius zei: "Kies een baan waar je van houdt, en je zult nooit een dag van je leven hoeven te werken".

Julia: Ik werk graag aan het verbeteren van mijn vaardigheden en kennis en help mijn team verder in hun carrière en professionele groei. Ik ben een mensenmens - ik werk graag met klanten om hun behoeften te begrijpen, mijn team op één lijn te krijgen en de best mogelijke oplossingen te leveren.

 

ComPro Nieuws: Julia, gefeliciteerd bij het behalen van uw PMP-certificering! Vertel ons hoe Eugene u in die tijd heeft gesteund.

Julia: Ik ben gezegend dat ik veel academische ervaring heb gehad in mijn leven, en als gevolg daarvan heb ik allerlei soorten examens afgelegd. De voorbereiding op certificeringsexamens is veel intensiever dan de voorbereiding op academische examens! Geen wonder dat professionele certificeringen over de hele wereld worden erkend als een substantiële prestatie.

Afgezien van de educatieve voorbereiding was de PMP een familieproject. Ik sloot me af van alles behalve noodzakelijke dingen: eten, sporten, werken en studeren. Hoewel Eugene en ik op afstand werken en een hele dag op dezelfde plek doorbrengen, zagen we elkaar amper. Geen filmavonden, geen bordspellen of vrienden ontmoeten. Ik ben Eugene enorm dankbaar. We hebben het samen gedaan en zijn sterker dan ooit!

 

Viering van voltooiing van PMP-certificering

Viering van voltooiing van PMP-certificering

 

ComPro News: we weten dat u van reizen houdt. Wat is het volgende grote avontuur dat je plant?

Julia: We zijn van plan om onze lieve familie in Oekraïne te bezoeken. Het is acht jaar geleden dat ik mijn familie persoonlijk heb gezien. We wachten op iedereen, vooral mijn lieve 92-jarige grootmoeder, om te worden ingeënt, en we kunnen niet wachten om eindelijk te kunnen knuffelen!

 

Julia met haar moeder, vader, oma en zusjes de laatste keer dat ze samen waren in 2013. Binnenkort zullen ze weer samen zijn, wat zorgt voor meer herinneringen!

Julia met haar moeder, vader, oma en zusjes de laatste keer dat ze samen waren in 2013. Binnenkort zullen ze weer samen zijn, wat zorgt voor meer herinneringen!

 

ComPro Nieuws: We kijken ernaar uit om Julia en Eugene te zien wanneer ze in september terugkeren naar MIU voor ons Grand Golden Jubilee. We vieren het 50-jarig jubileum van MIU en het 25-jarig jubileum van het ComPro-programma.