Nigeriaanse hoogleraar houdt van lesgeven aan MUM

Prof. Obinna Kalu

Obinna Kalu is een dynamische, enthousiaste jonge assistent-computerwetenschapper die houdt van lesgeven en een goed oog heeft voor de toekomst.

We namen plaats met professor Kalu en stelden hem een ​​reeks vragen over zijn achtergrond, inclusief de tijd doorgebracht als student voordat hij bij onze faculteit kwam.

Vraag: Wanneer ben je begonnen met lesgeven aan de Maharishi University of Management?

A: Ik ben in maart 2015 begonnen met het geven van cursussen voor afstandsonderwijs in het MSCS-programma. Daarna, in augustus 2017, begon ik hier in Fairfield les te geven op het Computer Professionals Program ("ComPro") op de campus.

Vraag: Waarom vind je het leuk om les te geven op MUM?

A: De eerste attractie voor mij is onze unieke campusomgeving - de rust en sereniteit die we genieten. Ik hou erg van het team waarmee ik hier werk op de CS-afdeling, en van de breedte en diepgang van de kennis die beschikbaar is van mijn mede-faculteitsleden.

En dan, de geweldige studenten waarmee we werken in elke klas die ik heb onderwezen. De algemene dagelijkse ervaring in het lesgeven / leren hier is gewoon geweldig!

Prof. Kalu is erg energiek en enthousiast in de klas!

Meer informatie over ons MS-programma

Vraag: Wat trekt zoveel topstudenten uit de hele wereld aan?

A: MUM biedt eenvoudig de meest betaalbare middelen om hun loopbaan in professionele softwareontwikkeling te stimuleren. Onze studenten kunnen eersteklas, volledig betaalde praktische stage-ervaring krijgen in enkele van de beste Amerikaanse IT-bedrijven, die nergens anders te krijgen zijn.

Onze studenten zijn heel slim, zeer gemotiveerd en willen altijd nieuwe ideeën en technologieën leren kennen en uitproberen. Ons CS-curriculum is eersteklas.

Nadat ik de voorgaande drie jaar in een soortgelijk masterprogramma in Engeland had gestudeerd voordat ik hier als student in 2004 kwam, kon ik het opmerkelijke verschil tussen de twee gemakkelijk vergelijken en zien. Ons is een zeer praktisch, speciaal ontworpen MS in CS-programma. Al onze cursussen zijn ontworpen om studenten uit te rusten met de nieuwste vaardigheden en technologieën waar de beste bedrijven in de branche naar verlangen.

Vraag: Wat zijn de unieke voordelen en voordelen van studeren aan MUM?

A: Het eerste unieke voordeel is het leren van de Transcendental Meditation®-techniek, die studenten, docenten en personeel gebruiken om een ​​rustig, evenwichtig, gelukkig en gezond leven te leiden.

TM helpt me een evenwichtig leven te behouden. Met mijn normale manier van oefenen, vind ik dat het niet uitmaakt hoe hectisch mijn lesrooster wordt, toch voel ik altijd die innerlijke gelukzaligheid, vreugde en geluk.

Een ander voordeel is de kwaliteit van de geavanceerde vaardigheden die ze verwerven in het ComPro MSCS-programma. Sinds 1996 hebben meer dan 1000 Amerikaanse bedrijven onze studenten aangenomen. Het gemiddelde jaarsalaris is ongeveer $ 80,000.

Prof. Kalu werkt graag met kleine groepen studenten.

Vraag: Wat is uw educatieve achtergrond?

A: In mijn studies in het hoger onderwijs heb ik eerst een Bachelor of Science-graad in wiskunde en statistiek behaald aan de Universiteit van Lagos, in Nigeria. Na mijn afstuderen ben ik een paar jaar in een klein maar toonaangevend softwareontwikkelingsbedrijf in Lagos werkzaam geweest als trainee-programmeur. En dan nog twee jaar later, werken voor een bank in hun afdeling elektronische banktechnologie.

Daarna ging ik twee Master of Science-graden halen - een in computer- en informatietechnologie van de University of Bedfordshire in Engeland, en de andere in computerwetenschappen, hier bij MUM, waar hij afstudeerde in 2008.

Ik hoorde voor het eerst over MUM van een collega in de bank in Nigeria, waar ik werkte. Hij had over MUM gehoord van een vriend van hem die op dat moment student was (~ 1999).

Vraag: Waar werkte u tijdens uw ComProSM stages en na het afstuderen?

A: Ik was Projectprogrammeur bij AECOM en een Software Developer III bij SAP in Arizona voor mijn stages, en was later een Software Engineer bij NORC aan de Universiteit van Chicago in Washington, voordat ik bij de MUM-faculteit ging.


Elk klaslokaal heeft een laptop voor elke student.

Vraag: Welke cursussen geef je?

A: Ik geef les in Software Engineering, Web Application Programming, Enterprise Architecture, Modern Programming Practices en Fundamentele Programming Practices op graduate niveau, en heb ook Data Structures onderwezen op het undergraduate niveau.

Vraag: Welk advies heb je voor softwareontwikkelaars die een grote carrière willen?

A: Mijn advies aan jonge, aspirant-ontwikkelaars is dat ze hongerig blijven om verder te leren en nog meer te bereiken. Er is een toenemend aantal nieuwe tools, technieken en technologieën om in te werken en plezier te hebben om mee te werken. Met andere woorden, blijf nieuwe dingen leren, want de toekomst in softwaretechnologie is goed!

Aarzel niet een minuut nadat je informatie hebt gevonden over ons unieke MSCS-programma. Het biedt eenvoudig de meest betaalbare middelen om uw carrière in professionele software-ontwikkeling te stimuleren, waardoor u eersteklas praktische ervaring kunt opdoen in enkele van de beste IT-bedrijven hier in de VS

Vraag: Wat zeggen studenten over uw onderwijs?

A: Een voormalige student uit Mongolië mailde onlangs: “Ik heb een zeer goede baan aangeboden gekregen als Software Development Engineer in Bellevue, WA. De kennis die je me hebt geleerd was waardevol en heeft me veel geholpen tijdens mijn zoektocht naar en sollicitatiegesprek. Ik ga Java gebruiken voor back-end. Heel erg bedankt professor Kalu. "

Vraag: Wat zijn je persoonlijke doelen?

A: Ik ben van plan om op lange termijn door te gaan met mijn loopbaan. En ik hoop ook (parallel) mijn PhD te vervolgen op een van de gebieden van kunstmatige intelligentie in de nabije toekomst.

Lees meer over ons MS-programma
Alle studenten beschikken over state-of-the-art computers in elk klaslokaal.

Prof Kalu is vaak gezien fietsen rond de campus!

Wanneer hij niet lesgeeft, geniet professor Kalu van fietsen, trailrunning en wandelen op onze prachtige 365 acre-campus.