Nigeriaanse professor houdt van lesgeven aan MIU (voorheen MUM)

Prof. Obinna Kalu

Obinna Kalu is een dynamische, enthousiaste jonge assistent-computerwetenschapper die houdt van lesgeven en een goed oog heeft voor de toekomst.

We namen plaats met professor Kalu en stelden hem een ​​reeks vragen over zijn achtergrond, inclusief de tijd doorgebracht als student voordat hij bij onze faculteit kwam.

V: Wanneer ben je begonnen met lesgeven aan de Maharishi International University (voorheen Maharishi University of Management)?

A: Ik ben in maart 2015 begonnen met het geven van cursussen voor afstandsonderwijs in het MSCS-programma. Daarna, in augustus 2017, begon ik hier in Fairfield les te geven op het Computer Professionals Program ("ComPro") op de campus.

Vraag: Waarom vind je het leuk om les te geven bij MIU?

A: De eerste attractie voor mij is onze unieke campusomgeving - de rust en sereniteit waar we van genieten. Ik hou erg van het team waarmee ik hier op de afdeling CS werk en de breedte en diepte van de kennis die beschikbaar is van mijn co-faculteitsleden.

En dan, de geweldige studenten die we aan het werk krijgen in elke klas die ik heb gegeven. De algehele dagelijkse ervaring met lesgeven/leren hier is gewoon geweldig!

Prof. Kalu is erg energiek en enthousiast in de klas!

Meer informatie over ons MS-programma

Vraag: Wat trekt zoveel topstudenten uit de hele wereld aan?

A: MIU biedt gemakkelijk de meest betaalbare middelen om hun carrière in professionele softwareontwikkeling een boost te geven. Onze studenten kunnen eersteklas, volledig betalende praktische stage-ervaring opdoen bij enkele van de beste Amerikaanse IT-bedrijven, die nergens anders te krijgen zijn.

Onze studenten zijn heel slim, zeer gemotiveerd en willen altijd nieuwe ideeën en technologieën leren kennen en uitproberen. Ons CS-curriculum is eersteklas.

Nadat ik de voorgaande drie jaar in een soortgelijk masterprogramma in Engeland had gestudeerd voordat ik hier als student in 2004 kwam, kon ik het opmerkelijke verschil tussen de twee gemakkelijk vergelijken en zien. Ons is een zeer praktisch, speciaal ontworpen MS in CS-programma. Al onze cursussen zijn ontworpen om studenten uit te rusten met de nieuwste vaardigheden en technologieën waar de beste bedrijven in de branche naar verlangen.

Vraag: Wat zijn de unieke voordelen en voordelen van studeren aan MIU?

A: Het eerste unieke voordeel is het leren van de Transcendente Meditatie®-techniek, die studenten, docenten en personeel gebruiken om een ​​stressvrij, evenwichtig, gelukkig en gezond leven te leiden.

TM helpt me om een ​​evenwichtig leven te behouden. Met mijn regelmatige beoefening van TM, merk ik dat hoe hectisch mijn lesrooster ook wordt, ik nog steeds die innerlijke gelukzaligheid, vreugde en geluk voel.

Een ander voordeel is de kwaliteit van de geavanceerde vaardigheden die ze verwerven in het ComPro MSCS-programma. Sinds 1996 hebben meer dan 1000 Amerikaanse bedrijven onze studenten aangenomen. Het gemiddelde jaarlijkse stagesalaris is ongeveer $ 90,000.

Prof. Kalu werkt graag met kleine groepen studenten.

Vraag: Wat is uw educatieve achtergrond?

A: In mijn studies in het hoger onderwijs heb ik eerst een Bachelor of Science-graad in wiskunde en statistiek behaald aan de Universiteit van Lagos, in Nigeria. Na mijn afstuderen ben ik een paar jaar in een klein maar toonaangevend softwareontwikkelingsbedrijf in Lagos werkzaam geweest als trainee-programmeur. En dan nog twee jaar later, werken voor een bank in hun afdeling elektronische banktechnologie.

Daarna behaalde ik twee Master of Science-graden - een in informatica en informatietechnologie aan de Universiteit van Bedfordshire in Engeland, en de andere in computerwetenschappen, hier bij MIU, waar ik in 2008 afstudeerde.

Ik hoorde voor het eerst over MIU van een collega van de bank in Nigeria waar ik werkte. Hij had over MIU gehoord van een vriend van hem die hier destijds (~ 1999) studeerde.

Vraag: Waar werkte u tijdens uw ComProSM stages en na het afstuderen?

A: Ik was een projectprogrammeur bij AECOM en een softwareontwikkelaar III bij SAP in Arizona voor mijn stages, en was later een software-ingenieur bij NORC aan de Universiteit van Chicago in Washington, DC voordat ik bij de MIU-faculteit kwam.


Elk klaslokaal heeft een laptop voor elke student.

Vraag: Welke cursussen geef je?

A: Ik geef les in Software Engineering, Web Application Programming, Enterprise Architecture, Moderne Programmeerpraktijken en Fundamentele Programmeerpraktijken op graduate niveau, en heb ook lesgegeven in Data Structuren op undergraduate niveau.

Vraag: Welk advies heb je voor softwareontwikkelaars die een grote carrière willen?

A: Mijn advies aan jonge, aspirant-ontwikkelaars is dat ze hongerig blijven om verder te leren en nog meer te bereiken. Er is een toenemend aantal nieuwe tools, technieken en technologieën om in te werken en plezier te hebben om mee te werken. Met andere woorden, blijf nieuwe dingen leren, want de toekomst in softwaretechnologie is goed!

Aarzel niet een minuut nadat je informatie hebt gevonden over ons unieke MSCS-programma. Het biedt eenvoudig de meest betaalbare middelen om uw carrière in professionele software-ontwikkeling te stimuleren, waardoor u eersteklas praktische ervaring kunt opdoen in enkele van de beste IT-bedrijven hier in de VS

Vraag: Wat zeggen studenten over uw onderwijs?

A: Een voormalige student uit Mongolië mailde onlangs: “Ik heb een zeer goede baan aangeboden gekregen als Software Development Engineer in Bellevue, WA. De kennis die je me hebt geleerd was waardevol en heeft me veel geholpen tijdens mijn zoektocht naar en sollicitatiegesprek. Ik ga Java gebruiken voor back-end. Heel erg bedankt professor Kalu. "

Vraag: Wat zijn je persoonlijke doelen?

A: Ik ben van plan om voor de lange termijn door te gaan met mijn loopbaan in het onderwijs. En ik hoop ook (parallel) mijn Ph.D. op een van de gebieden van kunstmatige intelligentie in de nabije toekomst.

Lees meer over ons MS-programma
Alle studenten beschikken over state-of-the-art computers in elk klaslokaal.

Prof Kalu is vaak gezien fietsen rond de campus!

Wanneer hij geen les geeft, geniet professor Kalu van fietsen, hardlopen en wandelen op onze prachtige 365 hectare grote campus.