Hlina Beyene houdt van alles over MIU

Hlina Beyene houdt van alles aan de Maharishi International University

'Ik hou van alles aan de Maharishi International University (voorheen Maharishi University of Management). Er is hier een positieve energie en mensen zijn gastvrij. Ik hou van de diversiteit. Ik vind het geweldig hoe de faculteit om elke student geeft. Ze maken zich zorgen over iedereen en ze leiden ons door alles heen, en ik hou van TM (de Transcendente Meditatie-techniek). ” - Hlina Beyene (uit Ethiopië)

In 2018 waren veel van Hlina Beyene's vrienden die informatica studeerden van plan om een ​​masterdiploma op onderzoeksgebied te behalen, maar ze besloot een masterdiploma te volgen aan een universiteit die haar zou voorbereiden om in de IT-industrie te gaan werken. Ze vond Maharishi International University op Google.

“Ik dacht niet dat MIU me zou helpen om bij te praten om bekwaam te zijn in de industrie. Ik dacht dat ik dat alleen zou moeten doen. Na het voltooien van de cursussen op de campus voelde ik me echter opgewonden! Ik voelde me voorbereid. Ik voelde me competent. '

Transcendente Meditatie®-techniek helpt studenten

Voordat ik naar MIU kwam: 'Ik wist niet precies wat TM was, maar ik wist dat ik wilde mediteren. Ik wist dat ik door meditatie wat energie zou krijgen, wat rust. Daar was ik naar op zoek.

'Toen ik MIU vond, wist ik niet dat ze transcendente meditatie heel serieus zouden nemen, maar ik wist dat ik die kans had. Toen ik erachter kwam dat ze het serieus nemen, en we de kans kregen om elke dag twee keer per dag te mediteren, was dat een geweldige ervaring voor mij. Het is mooi.

“MIU-cursussen zijn op het bloksysteem. We bestuderen dus één onderwerp tegelijk, voltijds. We moeten elk vak echt binnen een maand leren. Soms is het een uitdaging, omdat we projecten misschien binnen drie dagen moeten afronden en elke dag opdrachten moeten doen.

“We beheren het bloksysteem door de Transcendente meditatie techniek elke ochtend, voor de lunch en aan het einde van de lessen in de middag. Dit is erg nuttig omdat het mijn lichaam ontspant en het helpt om stress te verminderen en me te concentreren op mijn werk. Ik heb het gevoel dat mijn brein steeds meer energie krijgt elke keer dat ik TM doe. Het is alsof ik mijn lichaam elke dag train. '

Hlina genoot van de prachtige tuin voor het McLaughlin (Computer Science) Building aan MIUZie de video van Hlina

Voorbereiding op het vinden van een professionele stage

“Het was geweldig om geavanceerde informatica-cursussen te volgen. Na 8-9 maanden academische cursussen volgden we een speciale cursus genaamd Career Strategies. Dit was een workshop van 3 weken waar medewerkers van het Career Center ons hielpen bij het maken van ons professionele cv, het voorbereiden van stage- / sollicitatiegesprekken en het goed aanpassen aan de Amerikaanse cultuur.

'Ze hebben ons alle nodige informatie gegeven die we nodig zouden hebben. We hebben met name geleerd dat bij het interviewen niet alleen zij op zoek zijn naar speciale vaardigheden van mij - ik kijk ook naar hen om te zien of ik daar gelukkig zou zijn. Ik was goed voorbereid om uit te blinken in mijn interviews. Ze geven ons alle nodige informatie die we nodig hebben.

“Ik kreeg de stage heel snel - binnen een week werd ik aangenomen als Application Developer 5 bij Bank of America in North Carolina. Ze hebben me gevonden via hun contact met ons Computer Science Career Center. De recruiters zijn daadwerkelijk naar de universiteit gekomen en hebben mij aan hun behoefte aangepast. '

Hlina Beyene was dol op de MIU-campus in Fairfield, Iowa, VS.
Persoonlijk doel

'Ik heb een speciaal doel: een verschil maken in onze wereld. Ik wil meer vrouwen aanmoedigen om softwareontwikkelaars te worden. In ontwikkelingslanden willen vrouwen meer verantwoordelijkheden op zich nemen, maar zien ze vaak geen kansen om vooruit te komen.

“Onderwijs zoals wat MIU biedt, zal vrouwen beter voorbereiden op succes in leidinggevende posities. Een vrouw opleiden in ontwikkelingslanden betekent het hele gezin verheffen.

“In Ethiopië zijn er onvoldoende mogelijkheden voor vrouwen om hun carrière te ontwikkelen. Ik wil dat vrouwen in alle ontwikkelingslanden in zichzelf geloven, en als ze de kans krijgen, raad ik ze ten zeerste aan om naar MIU te komen - een plek waar ze vooruitgang kunnen boeken in hun leven en carrière. ”

Meer informatie over het ComPro-programma

ComPro-studenten komen van over de hele wereld!

Sinds 1996 zijn 3000 softwareontwikkelaars uit meer dan 93 landen afgestudeerd met onze Master of Science in Computer Science.